Bisnes Modal Kecil Dan Mudah Menjana Income Dari Rumah

Malam sebelum anak-anak tidur kami borak. Kebetulan anak sedara Cikta yang berdua ni ada dirumah. Almaklumlah kakak dan mak sekarang sedang mengerjakan ibadah umrah. Alhamdulillah rezeki mereka. Doakan semoga mereka dipermudahkan urusan disana dan dapat melakukan ibadah umrah dengan sempurna. In shaa Allah lepas ni kami sekeluarga pula. Amin.

Continue Reading

Pengedar Shaklee Kawasan Muar, Johor Dan Sekitar

Sekiranya Anda ingin membeli rangkaian produk Shaklee di Tempat Anda, Anda berjumpa tempat yang betul. Di sini Anda akan bertemu Pengedar Shaklee berserta Konsultasi premium apabila Anda membuat keputusan untuk menjadi pelanggan beliau. Beliau terkenal sebagai Stokis Shaklee di kawasan Muar dan kawasan sekitar dengannya.

Continue Reading

Tips Mendapat Kulit Yang Cantik, Berat Ideal Dan Income Lumayan

Hari ni buka tong Energizing Soy Protein (ESP) yang baru. Belek-belek tong ESP ni buatkan hati rasa nak berkongsi cerita dengan semua. ESP ni diantara supplement yang awal-awal dulu Cikta cuba selain Alfalfa. Masa itu baru berkenalan dengan dunia penyusuan. Bila ingat-ingat balik, bukan senangkan nak susukan anak secara eksklusif. Cikta pernah gagal untuk menyusukan anak pertama dulu. Tapi syukur dengan izin Allah asbab ilmu yang dicari dan makanan tambahan yang Cikta ambil, anak kedua dan ketiga Cikta dapat susukan tanpa campur susu formula. Alhamdulillah!

Continue Reading

Bisnes Modal Bawah RM100 Dengan Pulangan Yang Lumayan

Sekarang ini sudah banyak teknik pemasaran dan peluang bisnes yang kita boleh buat bagi menjana pendapatan untuk memperbaiki ekonomi keluarga kita. Sama ada pendapatan  sampingan ataupun secara fulltime. Paling Best tak perlu nak pening kepala nak hasilkan produk sendiri la, nak sewa kedai la, nak bayar pekerja la dan macam-macam lagi la.

Continue Reading

Peluang Untuk Surirumah Menjana Income Dari Rumah Tanpa Meninggalkan Anak-anak

“Baru hari ini gaji, esok sudah habis!”

“Dah gaji tapi masih tak mampu nak bayar hutang!”

“Suami kerja siang dan malam sampai tiada masa untuk keluarga tapi gaji masih tidak mencukupi”

Pernah tak anda mengalami masalah seperti berikut? Jika ya anda mungkin memerlukan sesuatu untuk menjana income tambahan untuk membantu memperbaiki ekonomi keluarga anda.

Continue Reading

Peluang Menjana Pendapatan Sehingga 4angka Sebulan Sambil Menjaga Anak Dirumah.

Sudah 5tahun lebih Cikta bekerja dari rumah. ‘Work At Home Mom’. Jika masa Umar masih baby seriously rasa teragak-agak dengan keputusan untuk meninggalkan dunia pekerjaan. Betul ke apa yang aku buat ni? Boleh ke hidup kalau suami seorang sahaja yang kerja? Astaghfirullahalazim. Walaupun masih berbelah bahagi. Tapi Cikta yakin rezeki itu Allah yang bagi, bukan manusia.

Continue Reading

Tips Atasi Masalah Lesu Dan Letih Dikalangan Wanita Berkejaya Serta Surirumah Secara Semulajadi.

Pernah tak apabila pulang dari kerja anda berdiri depan cermin dan lihat keadaan diri sendiri? Ataupun surirumah, apabila menyambut suami balik kerja dengan muka lesu  dah rupa Hantu Kak Limah balik rumah pula. Pernah tak Suami komplen? Takkan nak tunggu sampai suami berbunyi, ya dop?

Lemah, letih dan lesu adalah perkara yang biasa terutama apabila kita menjalani hari yang panjang dengan kerja-kerja yang banyak. Kelesuan yang biasa boleh diatasi dengan meminum air suam dan berehat, seperti tidur. Namun, bagaimana untuk menghadapi badan lemah dan lesu yang tidak hilang-hilang meskipun sudah tidur dan berehat?

Continue Reading