Cara Pulihkan kulit Breakout Dengan Selamat Dan Yang Penting Berkesan

Kebiasaannya kita akan dapat pelbagai jenis nasihat atau tips untuk mengenali produk penjagaan muka (skincare) yang mengandungi berbahaya. Semua nasihat dan tips ini tidak lain dan tidak bukan memberikan kita ilmu dan idea untuk kita menghindari produk skincare yang mengandungi bahan kimia bahaya serta dapat menyelamatkan kulit muka kita dari produk-produk tersebut.

Tapi persoalannya, bagaimana jika kita sudah terjebak dengan lambakan produk skincare di pasaran yang mengandungi bahan kimia berbahaya seperti merkuri, hydroquinone dan sebagainya? Adakah hidup kita sudah berakhir? Dan kita harus redha dan membiarkan kulit yang Allah kurniakan kepada kita terus hancur disebabkan ketamakkan kita dalam mengejar kecantikan?

Continue Reading

Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah Dan berkesan

Setuju tak kalau Cikta katakan jerawat merupakan salah satu masalah kulit yang paling sering dialami hampir semua orang? Tak hairanlah jika ramai yang tertipu dengan pelbagai jenis ubat dan set penjagaan kulit untuk menghilangkan jerawat yang banyak dijual di pasaran, malah menjanjikan hasil yang sangat tak masuk akal dalam masa yang singkat. Lebih parah lagi ada yang dicampur dengan bahan kimia yang berbahaya untuk mempercepatkan proses untuk mendapatkan hasil yang pantas. Awas! Kerana kebanyakkannya bila anda stop menggunakannya masalah jerawat anda akan jadi lebih teruk berganda-ganda. Menakutkan kan?

Anda tahu tak yang ada bahan di rumah anda mampu menghilangkan jerawat. Serious!!! Tak percaya? Jom Cikta kongsikan 2 bahan yang anda selalu jumpa dirumah anda sendiri dan yang paling penting boleh membantu menghilangkan masalah jerawat anda itu. Jom teruskan membaca.

Continue Reading

Pengedar Shaklee Kawasan Skudai, Johor, Pn Fauziah +6011-32496479

Sekiranya Anda ingin membeli rangkaian produk Shaklee di Tempat Anda, Anda berjumpa dengan tempat yang betul. Di sini Anda akan bertemu Pengedar Shaklee berserta Konsultasi premium apabila Anda membuat keputusan untuk menjadi pelanggan beliau. Beliau terkenal sebagai Stokis Shaklee di kawasan Mutiara Rini, Skudai, Utm dan kawasan sekitar dengannya.

Continue Reading

Cara Bantu Merawat Vitiligo Atau Sopak Dengan Selamat Dan Berkesan

Vitiligo adalah merupakan penyakit autoimun, iaitu dimana sistem penyakit itu sendiri yang menyerang sel – sel melanosit. Melanosit adalah sel-sel yang menghasillan pigmen pada kulit manusia. Jadi apa itu vitiligo? Bahasa pasar yang biasa digunakan adalah penyakit sopak, dimana timbul tompokan warna tidak sekata pada tubuh badan.

Jika anda sedang mengalaminya atau kenalan anda, baca selanjutnya Cara Merawat Vitiligo atau Sopak Dengan Mudah Dan Berkesan

Continue Reading

Pengedar Shaklee Kawasan Simpang Renggam, Johor, Pn Finas +6017-2118545

Sekiranya Anda ingin membeli rangkaian produk Shaklee di Tempat Anda, Anda berjumpa tempat yang betul. Di sini Anda akan bertemu Pengedar Shaklee berserta Konsultasi premium apabila Anda membuat keputusan untuk menjadi pelanggan beliau. Beliau terkenal sebagai Stokis Shaklee di kawasan Simpang Renggam dan kawasan sekitar dengannya.

Apa lagi Anda tunggu? Anda boleh terus menghubungi Puan Finas +6017-2118545 , atau klik sahaja nombor telefon ini untuk terus ke aplikasi Whatsapp. Puan Finas juga ada membuat perkhidmatan Cash On Delivery (COD) di kawasan berhampiran seperti Bandar  Simpang Renggam dan kawasan yang berdekatan dengannya. Juga Pn Finas Juga Selalu ke Gelang Patah rumah ibunya jadi Pn Finas boleh membuat penghantaran ke sekitar Gelang Patah.

Mari Kita Kenali Puan Finas.

Continue Reading

Atasi Masalah Anxiety Disorders Dengan Berkesan Tanpa Sebarang Ubat

Anxiety Disorders? Apa itu? Actually sebelum ini pun Cikta tak pernah tahu pun pasal masalah anxiety disorder ni tau, kalau dengar pun tak ambil tahu pun. Sehinggalah ahli keluarga Cikta sendiri yang mengalaminya. So Cikta rasa Cikta kena share tentang masalah anxiety disorder ni dengan semua. Supaya kita semua lebih alert tentang kewujudannya.

Continue Reading

Ketahui Punca Migrain Dan Cara Mengatasinya Dengan Selamat Serta Berkesan.

Bila borak dengan seorang kawan yang menderita sakit kepala yang teruk akibat migrain. Seriously kesian. Mana tidaknya bila kena sahaja, sampai berguling sakit. “Rasa macam nak hentak kepala ke dinding” Takut pula Cikta dengar kalau sampai tahap macam tu. Ada tu sampai kena minta MC disebabkan migrain ni. Kalau sekali 2 mungkin okay tapi kalau dah selalu sangat. Siapa nak layan kan?

Continue Reading
1 2 3 6