Cara Pulihkan kulit Breakout Dengan Selamat Dan Yang Penting Berkesan

Kebiasaannya kita akan dapat pelbagai jenis nasihat atau tips untuk mengenali produk penjagaan muka (skincare) yang mengandungi berbahaya. Semua nasihat dan tips ini tidak lain dan tidak bukan memberikan kita ilmu dan idea untuk kita menghindari produk skincare yang mengandungi bahan kimia bahaya serta dapat menyelamatkan kulit muka kita dari produk-produk tersebut.

Tapi persoalannya, bagaimana jika kita sudah terjebak dengan lambakan produk skincare di pasaran yang mengandungi bahan kimia berbahaya seperti merkuri, hydroquinone dan sebagainya? Adakah hidup kita sudah berakhir? Dan kita harus redha dan membiarkan kulit yang Allah kurniakan kepada kita terus hancur disebabkan ketamakkan kita dalam mengejar kecantikan?

Continue Reading

Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Mudah Dan berkesan

Setuju tak kalau Cikta katakan jerawat merupakan salah satu masalah kulit yang paling sering dialami hampir semua orang? Tak hairanlah jika ramai yang tertipu dengan pelbagai jenis ubat dan set penjagaan kulit untuk menghilangkan jerawat yang banyak dijual di pasaran, malah menjanjikan hasil yang sangat tak masuk akal dalam masa yang singkat. Lebih parah lagi ada yang dicampur dengan bahan kimia yang berbahaya untuk mempercepatkan proses untuk mendapatkan hasil yang pantas. Awas! Kerana kebanyakkannya bila anda stop menggunakannya masalah jerawat anda akan jadi lebih teruk berganda-ganda. Menakutkan kan?

Anda tahu tak yang ada bahan di rumah anda mampu menghilangkan jerawat. Serious!!! Tak percaya? Jom Cikta kongsikan 2 bahan yang anda selalu jumpa dirumah anda sendiri dan yang paling penting boleh membantu menghilangkan masalah jerawat anda itu. Jom teruskan membaca.

Continue Reading

Pengedar Shaklee Kawasan Simpang Renggam, Johor, Pn Finas +6017-2118545

Sekiranya Anda ingin membeli rangkaian produk Shaklee di Tempat Anda, Anda berjumpa tempat yang betul. Di sini Anda akan bertemu Pengedar Shaklee berserta Konsultasi premium apabila Anda membuat keputusan untuk menjadi pelanggan beliau. Beliau terkenal sebagai Stokis Shaklee di kawasan Simpang Renggam dan kawasan sekitar dengannya.

Apa lagi Anda tunggu? Anda boleh terus menghubungi Puan Finas +6017-2118545 , atau klik sahaja nombor telefon ini untuk terus ke aplikasi Whatsapp. Puan Finas juga ada membuat perkhidmatan Cash On Delivery (COD) di kawasan berhampiran seperti Bandar  Simpang Renggam dan kawasan yang berdekatan dengannya. Juga Pn Finas Juga Selalu ke Gelang Patah rumah ibunya jadi Pn Finas boleh membuat penghantaran ke sekitar Gelang Patah.

Mari Kita Kenali Puan Finas.

Continue Reading

Bisnes Modal Kecil Dan Mudah Menjana Income Dari Rumah

Malam sebelum anak-anak tidur kami borak. Kebetulan anak sedara Cikta yang berdua ni ada dirumah. Almaklumlah kakak dan mak sekarang sedang mengerjakan ibadah umrah. Alhamdulillah rezeki mereka. Doakan semoga mereka dipermudahkan urusan disana dan dapat melakukan ibadah umrah dengan sempurna. In shaa Allah lepas ni kami sekeluarga pula. Amin.

Continue Reading

Skincare Berkesan Pudarkan Jeragat Tanpa Bahan Kimia Berbahaya

Apabila usia dah meningkat ramai yang mengalami  masalah jeragat lagi-lagi jika anda mempunyai kulit jenis yang tidak berminyak. Kulit kering dan matang memang diantara yang senang naik jeragat tau. Ada juga yang mempunyai masalah jeragat bertompok-tompok kerana pemakaian skincare yang mempunyai kimia berbahaya. Mari cari jalan penyelesaian untuk masalah jeragat ini tanpa kimia berbahaya yang boleh menghakis dan merosakkan kulit.

Dah pelbagai jenis skincare dah dicuba tapi masalah jeragat tetap begitu? Apa kata anda teruskan pembacaan tentang set skincare yang diuji secara klinikal ini. Ianya sangat membantu dan terbukti berkesan.

6 Punca Jeragat Dan Cara Mengatasinya boleh baca di SINI

Continue Reading

6 Punca Jeragat Dan Cara Mengatasinya Secara Semulajadi.

Perempuan dan cermin memang bersahabat baik. Mungkin boleh dikatakan daripada kecil lagi. Tapi bila usia dah menganjak ke angka 3 ni kan, macam-macamlah masalah yang timbul. Kalau diusia remaja bagi golongan yang mempunyai kulit yang agak kering atau kombinasi kering,  jerawat malu-malu saja mahu timbul. Berbanding dengan mereka yang mempunyai kulit yang berminyak, mereka yang mempunyai jenis kulit kombinasi kering atau kering ini tampak flawless sahaja. Bahagia rasanya.

Namun apabila usia telah meningkat kulit jenis  tidak berminyak  yang menjadi pujaan hati  tiba-tiba naik jeragat. Kulit kering dan matang memang diantara yang senang naik jeragat tau. Mari kita cari jalan penyelesaian untuk masalah jeragat ini.

Continue Reading

Pengedar Shaklee Kawasan Muar, Johor Dan Sekitar

Sekiranya Anda ingin membeli rangkaian produk Shaklee di Tempat Anda, Anda berjumpa tempat yang betul. Di sini Anda akan bertemu Pengedar Shaklee berserta Konsultasi premium apabila Anda membuat keputusan untuk menjadi pelanggan beliau. Beliau terkenal sebagai Stokis Shaklee di kawasan Muar dan kawasan sekitar dengannya.

Continue Reading

Tips Mendapat Kulit Yang Cantik, Berat Ideal Dan Income Lumayan

Hari ni buka tong Energizing Soy Protein (ESP) yang baru. Belek-belek tong ESP ni buatkan hati rasa nak berkongsi cerita dengan semua. ESP ni diantara supplement yang awal-awal dulu Cikta cuba selain Alfalfa. Masa itu baru berkenalan dengan dunia penyusuan. Bila ingat-ingat balik, bukan senangkan nak susukan anak secara eksklusif. Cikta pernah gagal untuk menyusukan anak pertama dulu. Tapi syukur dengan izin Allah asbab ilmu yang dicari dan makanan tambahan yang Cikta ambil, anak kedua dan ketiga Cikta dapat susukan tanpa campur susu formula. Alhamdulillah!

Continue Reading

Bisnes Modal Bawah RM100 Dengan Pulangan Yang Lumayan

Sekarang ini sudah banyak teknik pemasaran dan peluang bisnes yang kita boleh buat bagi menjana pendapatan untuk memperbaiki ekonomi keluarga kita. Sama ada pendapatan  sampingan ataupun secara fulltime. Paling Best tak perlu nak pening kepala nak hasilkan produk sendiri la, nak sewa kedai la, nak bayar pekerja la dan macam-macam lagi la.

Continue Reading