Set Skincare Terbaik 100% Semulajadi, Selamat dan Berkesan

Sekarang ini banyak jenama mengeluarkan Set Skincare yang dikatakan selamat, semulajadi dengan testimoni yang berlambak. Ini Cikta nak share pengalaman pelanggan Cikta yang pakai set skincare yang dikatakan selamat dan semulajadi itu selama 4tahun. Dek kerana percaya akan kesemulajadian produk tersebut. Akhirnya memakan diri. Suatu hari tular tentang produk tersebut mengandungi bahan terlarang iaitu merkuri. Jadi pelanggan Cikta ambil keputusan untuk stop. Disitu bermulalah kehancuran kulit muka beliau. Terpaksa buat rawatan laser yang berharga rm400 satu sesi. Dicadangkan mengambil 10sesi. Silalah kira sendiri kosnya.

Jadi entry kali ini Cikta ingin kongsikan kepada anda Set skincare Terbaik 100% Semulajadi Tanpa bahan kimia terlarang termasuklah Paraben, Selamat dan sangat berkesan.

Continue Reading

Pengedar Youth Shaklee Skudai, Gelang Patah Dan Sekitar Johor Bahru

Dengar sahaja jenama Shaklee pastinya ramai yang sudah tahu akan kualiti dan keberkesanannya supplemen atau vitamin yang dikeluarkan. Shaklee memang terkenal dengan supplemen nombor satu di dunia. Kini Shaklee juga telah menghasilkan produk penjagaan kulit yang terbaru iaitu YOUTH SKINCARE. Youth adalah produk skincare yang diyakini, berkesan dan semestinya 100% semulajadi serta bebas bahan kimia berbahaya.

Continue Reading

Tips Kulit Cantik Tanpa Solekan.

Memiliki kulit yang cantik adalah idaman bagi semua wanita. Apabila terpandang sahaja wanita yang berkulit cantik tanpa coletan make up atau natural beauty mulalah cemburu.  Mari Cikta kongsi sedikit tips miliki kulit cantik khasnya untuk golongan wanita yang malas untuk bersolek  tebal untuk menyembunyikan kekurangan wajah.. Bagi Cikta wajah mereka yang suka bersolek tebal kadangkala nampak lebih tua. Pada pendapat Cikta lah kan?

Continue Reading

Tips Mengatasi Masalah Pori Besar dan Terbuka Secara Berkesan Serta Selamat.

Masalah pori besar memang perkara yang biasa berlaku dan ianya sangat mengganggu. Mungkin ianya nampak remeh tetapi ramai wanita yang berusaha mencari produk kecantikan untuk menyelesaikan masalah ini. Untuk mengecilkan pori yang besar dan terbuka kebiasaannya mereka akan memilih produk yang kurang tepat. Zaman kini memang banyak lambakan produk kecantikan yang berada dipasaran, tapi tahukah semua banyak kes kulit rosak dan semakin teruk selepas mencuba produk-produk kecantikan yang merepek yang ada dipasaran.

Continue Reading

Tips Lindungi Kulit Dari Kesan Bahaya UV Untuk Penggemar Aktiviti Outdoor.

Sekarang ni Cikta selalu nampak status update di Media sosial mengenai aktiviti outdoor kawan-kawan seperti berenang, marathon, berjogging, hiking dan banyak lagi. Serious seronok tengok apabila ramai yang dah mula sedar selain daripada mengamalkan pemakanan yang sihat, gaya hidup juga perlu diubah kearah yang lebih sihat. Aktiviti outdoor ini sangat mencabar fizikal serta membuatkan badan sihat kerana setiap hari peluh keluar mencurah-curah.

Continue Reading

Atasi Masalah Kulit Berjerawat Ketika Hamil

Hamil adalah sesuatu yang membahagiakan oleh setiap pasangan. Bagi seorang yang bakal bergelar ibu juga, tentulah ianya sesuatu yang sangat diidam-idamkan. Memang ini tidak dapat disangkal lagi. Tetapi tempoh hamil adalah tempoh yang mencabar bagi sesetengah wanita.

Masalah Kulit Semasa hamil.

Entry kali ini Cikta ingin berkongsi cerita tentang masalah kulit yang kerap menghantui ibu-ibu yang sedang hamil. Bagi sesetengah orang mungkin perkara ini adalah sesuatu perkara yang remeh dan kecil tetapi jika sudah ketahap jerawat tumbuh bersilih ganti sehingga membuatkan wanita hamil menjadi tertekan serta hilang keyakinan diri, adakah perkara ini perlu dibiarkan sahaja?

Continue Reading