Tips Membantu Pemulihan Bell’s Palsy Secara Nutrisi Dengan Mudah, Selamat Dan Berkesan.

Bell’s Palsy ialah merupakan sejenis penyakit yang menyebabkan sebahagian otot muka menjadi lemah dan lumpuh. Ini kerana berlaku kerosakan pada saraf yang mengawal otot sebelah muka. Ianya akan menjadikan sebahagian muka lagi menjadi berat dan nampak jatuh. Apabila dilihat daripada bahagian hadapan, wajah pesakit Bell’s Palsy kelihatan seolah-olah senget sebelah.

Penyakit ini menyerang secara tiba-tiba, dalam masa semalaman sahaja. Kebiasaannya, ianya akan pulih dengan sendiri tetapi ianya juga memakan masa agak lama untuk sembuh.

Continue Reading

6 Rawatan Penyakit Bell’s Palsy Mampu Merawatnya Mengikut Kaedah Perubatan Moden.

Bell’s Palsy ini kalau dulu memang agak rare. Agak susah nak jumpa orang yang mengalami penyakit atau masalah bell’s palsy ini. Sehinggakan kita juga tidak tahu apakah itu penyakit bell’s palsy. Cikta pernah berpeluang menemui sendiri customer yang mengalami masalah bell’s palsy ini dan mengambil keputusan untuk berikhtiar dengan Vivix Shaklee.

Continue Reading

Tips Mendapat Kulit Yang Cantik, Berat Ideal Dan Income Lumayan

Hari ni buka tong Energizing Soy Protein (ESP) yang baru. Belek-belek tong ESP ni buatkan hati rasa nak berkongsi cerita dengan semua. ESP ni diantara supplement yang awal-awal dulu Cikta cuba selain Alfalfa. Masa itu baru berkenalan dengan dunia penyusuan. Bila ingat-ingat balik, bukan senangkan nak susukan anak secara eksklusif. Cikta pernah gagal untuk menyusukan anak pertama dulu. Tapi syukur dengan izin Allah asbab ilmu yang dicari dan makanan tambahan yang Cikta ambil, anak kedua dan ketiga Cikta dapat susukan tanpa campur susu formula. Alhamdulillah!

Continue Reading

Tips Mengecutkan Bartholin Cyst Dan Mengelakkan Daripada Berulang-ulang.

Baru-baru ni ramai pula customers yang cari supplement untuk masalah bartholin cyst. Apa tu? Ianya ialah benjolan di alat sulit wanita pada bahagian bibir faraj dan ianya amat mengganggu aktiviti harian. Ini kerana, ketumbuhan ini akan membuatkan kita tidak selesa. Bagi mereka yang telah berkahwin, Bartholin cyst akan menganggu hubungan intim antara suami isteri.

Continue Reading

Bisnes Modal Bawah RM100 Dengan Pulangan Yang Lumayan

Sekarang ini sudah banyak teknik pemasaran dan peluang bisnes yang kita boleh buat bagi menjana pendapatan untuk memperbaiki ekonomi keluarga kita. Sama ada pendapatan  sampingan ataupun secara fulltime. Paling Best tak perlu nak pening kepala nak hasilkan produk sendiri la, nak sewa kedai la, nak bayar pekerja la dan macam-macam lagi la.

Continue Reading

Tips Kurus Dengan Selamat Dan Mudah Seperti Lisa Surihani

Baru-baru ini Lisa Surihani membuat kejutan apabila tampil lebih ramping ibarat anak dara setelah melahirkan anak keduanya. Lisa telah memuat naik beberapa tips yang diamalkannya bagi mengurangkan berat badannya. Menurut Lisa, tips yang diamalkannya ni walaupun berkesan buatnya namun mungkin tak sesuai untuk orang lain. Tapi apa salahnya kita cuba kan?

Continue Reading

Cara Selamat Dan Mudah Hilangkan Parut Jerawat Berlubang

Masalah jerawat rasanya sudah cukup merunsingkan. Lebih membimbangkan lagi apabila jerawat itu meninggalkan kesan parut kekal, hitam dan berlubang. Bertahun-tahun lamanya untuk dihilangkan, pelbagai petua, cara dan produk telah dicuba tetapi semuanya tidak berhasil. Bertambah teruk lagi bila produk yang digunakan itu tidak serasi dengan jenis kulit dan mengandungi bahan kimia terlarang seperti hydroquinone dan merkuri. Makin teruk dibuatnya. Boleh baca di SINI untuk mengenal pasti samada produk tersebut mempunyai bahan kimia terlarang atau tidak.

Continue Reading