5 Tips Mengatasinya Rambut Gugur Selepas Bersalin Dengan Produk Yang Selamat.

Bila pandang ke lantai yang dipenuhi dengan rambut gugur sayunya rasa. Kata orang tua-tua, apabila bayi sudah mula menyemburkan air liur rambut ibu akan mula gugur. Benarkah air liur bayi punca rambut ibu gugur?  Cikta juga pernah mengalami rambut gugur selepas bersalin sebelum ini. Buntu sangat, tak tahu nak buat apa. Nak sikat rambut pun rasa takut dan fobia. Selepas bersyampu ngeri tengok segumpal rambut WAJIB ada di atas lantai bilik air. Stress!

Continue Reading

Bahaya Penyakit Gout Dan Cara Merawatnya.

Penyakit Gout bukanlah sesuatu yang asing bagi kita di Malaysia ini. Ramai yang telah menderita kerananya. Penyakit gout ini sangat berkait rapat dengan corak pemakanan kita. Silap sahaja makan, pasti menyeret kaki menahan sakit. Mari kita ambil tahu serba sedikit tentang apakah yang dinamakan penyakit gout.

Continue Reading

Tips Lindungi Kulit Dari Kesan Bahaya UV Untuk Penggemar Aktiviti Outdoor.

Sekarang ni Cikta selalu nampak status update di Media sosial mengenai aktiviti outdoor kawan-kawan seperti berenang, marathon, berjogging, hiking dan banyak lagi. Serious seronok tengok apabila ramai yang dah mula sedar selain daripada mengamalkan pemakanan yang sihat, gaya hidup juga perlu diubah kearah yang lebih sihat. Aktiviti outdoor ini sangat mencabar fizikal serta membuatkan badan sihat kerana setiap hari peluh keluar mencurah-curah.

Continue Reading

Pengedar Shaklee Ulu Tiram, Johor Bahru 01117674077

Anda ingin membeli supplement Shaklee dan tercari-cari pengedar Shaklee di kawasan anda atau kawasan berhampiran? Ingin membeli produk Shaklee terus ditempat anda? Jangan risau, Anda telah berjumpa dengan Pengedar Shaklee yang berkualiti dengan Konsultasi premium secara percuma apabila anda menjadi pelanggan beliau. Terkenal dengan Stokis Shaklee di kawasan Ulu Tiram dan Johor Bahru.

Continue Reading

Atasi Masalah Keputihan Selepas Bersalin Dengan Selamat Dan Berkesan.

Bagi yang tidak pernah mengalami masalah keputihan teruk selepas bersalin mungkin anda beruntung kerana tidak perlu memikirkan masalah ini. Walaupun Nampak remeh tetapi ianya sangat mengganggu kehidupan seharian. Mana tidaknya, asyik nak kena tukar pantyliner selalu. Nak solat pon tidak selesa. Macamana Cikta tahu? Cikta pernah mengalaminya pada tahun 2012 dulu. Selepas melahirkan anak pertama.

Continue Reading

Atasi Carpal Tunnel Syndrome Tanpa Pembedahan.

Baru-baru ini Cikta dihubungi oleh seorang pakcik bertanyakan tentang set cadangan untuk masalah Carpal Tunnel Syndrome. Beliau mengadu sering rasa kebas pada bahagian tangan dan jari-jari tangan  Rasa kebas ini akan menjadi lebih ketara terutamanya semasa memandu, semasa memegang objek seperti penyapu, telefon atau pen dan semasa bangun dari tidur. Pakcik ini akan berasa sakit berdenyut pada sendi tangan sehingga ke lengan atas, bahu atau ke tapak tangan dan jari. Kebiasaannya berlaku selepas menggunakan tangan secara berterusan atau menggunakan tangan dengan kuat.

Continue Reading