Jerawat Batu Akibat Resdung Dapat Diatasi Dari Dalaman Dan Luaran.

Anda pernah melihat individu yang kulit mukanya dipenuhi dengan jerawat batu? Jerawat batu kebiasaannya tidak bermata dan tumbuh dari dalam kulit serta Nampak seolah-olah nanah didalamnya ingin meletop. Ianya sangat menakutkan. Tiada siapa yang selesa dengan kewujudan jerawat batu ini.

Apa kaitan Resdung Dengan Masalah Jerawat Batu?

Untuk pengetahuan semua resdung dan jerawat adalah sangat berkait rapat. Malah tidak salah rasanya sekiranya kita menganggap jerawat batu ini sebahagian daripada penyakit resdung. Ini bermakna jika anda mempunyai masalah resdung, risiko untuk jerawat batu atau apa-apa jenis jerawat tumbuh dipermukaan kulit muka dan badan adalah tinggi. Kekotoran dibawah permukaan kulit yang disebabkan oleh masalah resdung akan menyebabkan masalah jerawat timbul.

Resdung merupakan alahan, ianya berpunca daripada virus yang tinggal dibahagian dalam telinga, hidung dan tekak. Virus dapat tinggal di bahagian ini disebabkan mukus yang tidak dapat keluar daripada hidung. Semakin lama ianya bertapak, semakin serious masalah resdung anda.

Virus ini kebiasaannya akan bercampur dengan darah dan akan menyebabkan anda mudah berasa gatal-gatal pada seluruh badan. Selain itu, anda juga mudah di timpa sakit seperti demam, sakit kepala, sakit pada bahagian mata, selsema dan sakit tekak. Ini adalah disebabkan sistem imun yang lemah.

Biasanya masalah resdung akan menyebabkan anda berasa gatal-gatal pada kulit muka. Dan oleh kerana itu, anda akan kerap menggaru wajah. Dan kuman daripada kuku akan melekat pada wajah, ditambah dengan serangan virus resdung yang sedia ada dari bawah permukaan kulit, jerawat batu akan tumbuh dengan lebih cepat.

Rawatan Resdung Dan Jerawat.

Bagi merawat jerawat batu yang berpunca daripada masalah resdung ini, anda perlulah melakukannya dengan lebih berhati-hati. Ini adalah kerana jerawat batu yang berpunca daripada masalah resdung cenderung untuk mempunyai bakteria yang bahaya berada didalam nanah.

Sekiranya anda cuba untuk memicit jerawat anda, bakteria tersebut akan menyebabkan kulit mengalami kerosakan yang teruk. Selain itu, jerawat yang disebabkan masalah resdung juga berisiko untuk meninggalkan parut dan kesan sekira anda tidak merawatnya dengan baik.

Bagi merawat jerawat batu yang Anda perlu lakukan adalah berusaha untuk menghapuskan bakteria-bakteria yang ada dalam jerawat tersebut. Biarkan jerawat tersebut mengecut terlebih dahulu.

Set Supplement Yang Dicadangkan Untuk Membantu Menyelesaikan Jerawat Batu Daripada Masalah Resdung.

Untuk masalah ini Anda digalakkan mengambil set resdung. Ini adalah kerana ianya dapat membantu untuk menyelesaikan masalah resdung iaitu punca kepada masalah jerawat batu tersebut.

Alfalfa Complex

 1. Membantu mengurangkan keradangan terutama yang disebabkan oleh ekzema, resdung, allergik dan gatal-gatal.
 2. Ianya kaya dengan sumber klorofil.

*Pesakit SLE tidak digalakkan untuk mengambil Alfalfa *

Sustained Release Vit C Plus

 1. Bertindak sebagai anti-histamin tanpa perlu kita mengalami side effect kesan daripada pengambilan drugs anti-histamin
 2. Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh
 3. Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
 4. Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage iaitu fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih
 5. Meningkatkan pertumbuhan tisu

B-Complex

 1. Vitamin B6 adalah penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu dalam pengeluaran antibody
 2. Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh
 3. Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
 4. Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress.

Testimoni.

Set Skincare Youth.

Jika Supplement yang dicadangkan diatas dapat membantu mengurangkan masalah resdung dari dalaman. Set skincare Youth pula sangat digalakkan untuk membantu menjaga kebersihan kulit secara luaran. UV, habuk, debu dan macam-macam lagi di persekitaran kita menggalakkan pertumbuhan jerawat dan merosakkan kulit.

Set skincare Youth adalah skincare yang paling selamat digunakan secara rutin kerana ianya bebas daripada pencemaran serta kimia berbahaya seperti merkuri, hydroquinone serta paraben. Jadi gunakanlah ia tanpa was-was.

Testimoni.

Untuk membeli Set Resdung sila klik :

 

Untuk mendapatkan Set skincare Youth sila klik :


Sekiranya Anda berminat atau mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee. Bolehlah terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah di Malaysia sejak 2013 lagi.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge