2 Cara Memulihkan Badan Yang Lumpuh Akibat Angin Ahmar Dengan Selamat Dan Berkesan.

Jika kita atau orang tersayang diserang angin ahmar atau strok, adakah kita akan membiarkan sahaja atau berusaha untuk ikhtiar membantu? mesti anda tidak pernah terfikir tentang perkara ini kan?

Mungkin ramai yang sudah tahu apa itu penyakit strok atau dalam bahasa lain serangan angin ahmar. Artikel kali ini Cikta mahu berkongsi serba  sedikit tentang penyakit Strok dan produk yang mungkin dapat membantu pesakit untuk sihat semula. Cikta berharap mudah-mudahan artikel ini dapat membantu memberi sedikit sebanyak maklumat kepada mereka yang memerlukan. In shaa Allah!

Strok Atau Angin Ahmar

Strok merupakan suatu gangguan fungsi otak yang terjadi secara mendadak, ianya berlaku adalah disebabkan oleh gangguan pembuluh darah di otak dan hakikat yang perlu kita tahu adalah strok ini boleh mengakibatkan kematian.

Jenis-jenis Strok.

Jom kita berkenalan serba sedikit dengan jenis-jenis strok. Iaitu :

  1. Ischemic

Strok jenis ini terjadi apabila salur darah ke otak tersumbat. Saluran darah ini tersumbat kebiasaannya adalah disebabkan oleh ketulan darah atau apabila ada arteri yang mula sempit kerana dipenuhi dengan kolestrol dan benda-benda berlemak lain yang melekat pada dinding salur darah.

  1. Hemorrhagic

Strok hemorrhagic ini pula berlaku disebabkan salur darah pecah, darah terkeluar dari salur darah dan ianya membunuh sel otak. Punca utama strok jenis ini adalah masalah tekanan darah tinggi.

Apabila di serang strok, kebiasaannya sebelah badan pesakit akan lumpuh.

Jika bahagian otak sebelah kanan yang diserang strok:

  1. Bahagian badan sebelah kiri akan lemah dan mungkin ada yang lumpuh
  2. Mengalami masalah penglihatan dan masalah ingatan

Dan sebaliknya jika bahagian otak sebelah kiri yang diserang strok:

  1. Bahagian badan sebelah kanan akan lemah
  2. Mengalami masalah untuk membaca, bercakap dan menyelesaikan masalah.

Cara Pulihkan Badan Lumpuh Akibat Angin Ahmar

Selain daripada konsisten dengan ubat yang diberikan oleh doktor, terdapat 2 cara lain yang sangat membantu juga bagus untuk di jadikan amalan sebagai ikhtiar memulihkan bahagian badan yang lemah atau lumpuh akibat strok.

  1. Senaman

Bagi memastikan tangan dan kaki pesakit bergerak kembali, pesakit digalakkan rajin melakukan senaman ringan. Apabila rajin membuat pergerakan, otot yang lemah akan menjadi kuat dan pengaliran darah akan bertambah lancar. in shaa Allah!

Menurut kajian, senaman juga dapat membantu dalam mengurangkan kemurungan yang dihadapi oleh pesakit. Digalakkan penjaga kepada pesakit strok untuk membantu pesakit melakukan pergerakkan anggota badan yang lemah. Tapi pastikan anda rujuk doktor sebelum melakukan sebarang senaman ringan.

  1. Vivix sebagai makanan tambahan

Bagaimana Vivix Boleh Membantu Memulihkan Angin Ahmar?

1) Vivix mengandungi bahan yang bagus untuk membantu melindungi dan memperbaiki sel dari peringkat DNA yang typo, rosak,mati, abnormal akibat serangan berjuta-juta perosak setiap hari

2) Vivix dapat membantu mengaktifkan semula sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot oleh itu  mengalakkan sel menjadi sihat semula

3) 4 bahan utama yang terkandung didalamnya membantu menggalakkan pertumbuhan semula mitokondria (iaitu penjana tenaga) dalam setiap sel tubuh kita

4) Ramuan Vivix adalah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol yang sangat membantu keutuhan sel dan meningkatkan hayat sel

5) Vivix membantu menurunkan kolestrol dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolestrol LDL(Kolestrol jahat). Oksidasi LDL ini menyebabkan serangan kardiovaskular dan jantung

6) Bahan ramuan didalam Vivix sangat tinggi antioksidan yang membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh

7) Ramuan Vivix sangat membantu dalam mengawal tekanan darah, menurunkan kolestrol malah membantu dalam pengekalan berat badan yang ideal

Yaang penting adalah jangan cepat putus harapan, banyakkan berdoa dan berusaha sambil berikhtiar untuk mendapatkan kesembuhan semula. Dan yang paling penting tawakal kepada Allah. Allah yang akan menyembuhkan segala penyakit di dalam dunia ini. Hanya dengan izinNya.

Anda boleh menonton video testimoni pengorbanan seorang isteri yang berikhtiar dengan Vivix untuk suami yang menderita strok. In shaa Allah ianya membantu jika anda memerlukan.

Sekiranya anda rasa memerlukan dan ingin membeli Vivix Shaklee secara terus boleh klik disini :

Dan sekiranya anda mempunyai sebarang soalan atau pertanyaan tentang Vivix atau produk Shaklee yang lain. Anda boleh menghubungi Cikta. Jangan risau Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah. Cikta juga mungkin dapat membantu anda untuk membeli dengan harga yang jimat dengan mendaftar ahli secara percuma. Tanya Cikta ya!

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge