Bahaya Kasut Tumit Tinggi Untuk Tulang

Kerana terlalu ghairah untuk tampil bergaya ramai wanita yang tidak perasan yang dengan mengenakan kasut tumit tinggi mereka berisiko dengan pelbagai perkara yang berbahaya. Dengan mengenakan kasut tumit tinggi, anda mungkin boleh mengalami kecederaan. Dan anda juga perlu tahu dengan memakai kasut tumit tinggi anda akan membuat berat badan anda tertumpu kepada bahagan tumit sedangkan kaki tidak mampu menampung berat badan berlebihan sehingga menyebabkan anda merana sakit tumit.

Keadaan sebegini juga sering berlaku jika anda memakai kasut ketat dan keras serta berdiri terlalu lama atau banyak berjalan. Jangan ambil lewa kerana kesakitan yang anda rasa sikit dan remeh hari ini mungkin menyebabkan kesakitan yang teruk masa akan datang. Nauzubillahhiminzalik!

Ada juga kes lain yang melibatkan mereka yang memakai kasut tumit tinggi, seperti terseliuh dan lebih teruk ada yang patah tulang kerana terjatuh semasa memakai kasut tumit tinggi. Jadi anda yang memakai kasut tinggi, sila lebih berhati-hati untuk melangkah.

Cepat Sembuh Dengan Nutrisi yang Mencukupi

Dengan pengambilan nutrisi seperti kalsium, magnesium, vitamin antioksidan dan lain-lain yang mencukupi dalam sehari mampu mengelakkan anda dari senang patah tulang dan tulang rapuh. Anda perlu mengetahui tahap ketumpatan dan kekuatan anda. Lagi-lagi jika anda sudah berumur 30an dan keatas. Juga kepada mereka yang telah melahirkan dan mungkin sedang menyusukan. Kalsium adalah elemen yang sangat-sangat penting dan diperlukan oleh badan anda.

Jemput tonton video dibawah untuk solusi bagi masalah Tulang Patah atau Tulang Retak. Dan set ini juga adalah cadangan terbaik sekiranya anda ingin menjaga kesihatan tulang anda sebaik mungkin.

Testimonial Set Patah Tulang Shaklee

Jika anda mengambil keputusan untuk berikhtiar dengan supplement Shaklee anda boleh membeli dengan mudah iaitu hanya KLIK gambar di bawah

Atau anda boleh menghubungi saya Untuk mendaftarkan keahlian dan mendapatkan harga yang jimat dan eksklusif hanya untuk ahli. Jangan risau saya adalah ahli Shaklee yang aktif sejak 2013 lagi. Saya akan memberikan consultation yang premium secara percuma. Anda akan dapat info bagaimana cara yang betul mengamalkan supplement Shaklee ini.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge