Bisnes Dari Rumah : Pengedar Vitamin Shaklee Income 4 Angka Sebulan

Ramai orang suka berbisnes dan sedang mencari peluang bisnes kan? cuma bila start dengan keadaan yang tak ada tunjuk ajar, kita akan rasa produk tersebut susah untuk dijual.

Sama macam Cikta sebelum ni, ambil masa untuk mengkaji dan mencari peluang bisnes yang stabil. Paling penting produknya banyak repeat order untuk SETIAP BULAN tanpa perlu mencari pelanggan baru setiap masa, fokus utama Cikta memang nak keuntungan setiap bulan.  Dan Cikta memang tak nak bertukar-tukar bisnes.
Survey sana-sini, tanya sana sini, google sana google sini. Alhamdulillah, Dan akhirnya Tuhan lorongkan rezeki jumpa dengan satu bisnes yang tinggi repeat order setiap bulan. Bayangkan ,Cikta ada pelanggan yang setia repeat order dari tahun 2013 lagi sehingga sekarang.
SURIRUMAH DAN LEADER BISNES BAGI PENGEDAR VITAMIN SHAKLEE IAITU PRODUK TERLARIS DI MALAYSIA
Kalau dulu bila orang tanya “Kerja apa sekarang?” Cikta adalah salah seorang surirumah yang sangat malu untuk jawab. Ya sangat malu. Cikta mempunyai Diploma dalam course Pengurusan Teknologi (Perakaunan) dari Universiti Teknologi malaysia (UTM). Dan dahulunya Cikta seorang yang mempunyai kerjaya tetapi atas sebab-sebab tertentu Cikta mengambil keputusan untuk berhenti dan menjadi surirumah.
Cikta pernah melalui keadaan suami tempat bergantung sakit teruk dan dari situlah Cikta mula memikirkan dan mencari peluang menjana income dari rumah sambil menjaga anak-anak. Alhamdulillah Allah temukan dengan bisnes yang tinggi repeat order setiap bulan iaitu bisnes Shaklee.
Dengan bisnes Shaklee ini jugalah Cikta belajar untuk yakin dengan diri sendiri. Dan kini Cikta telah pun menjadi leader di dalam team besar. Alhamdulillah!
Kriteria bisnes yang jadi pilihan Cikta :
#1 Produk Tinggi Repeat Order
Cikta ada pengalaman jual produk yang customer nak repeat order tu makan masa berbulan-bulan atau ada yang tak repeat langsung, agak stress. Sentiasa perlu agresif untuk cari customer baru. Alhamdulillah, bisnes sekarang dari 2013 sehingga sekarang pelanggan yang sama masih beli produk Shaklee dengan Cikta hampir setiap bulan. Best kan?
#2 Syarikat Kukuh
 Alhamdulillah syarikat Shaklee dah lebih 32tahun di Malaysia  dan dah matang lalui fasa perubahan ekonomi dunia. Di peringkat Dunia, Shaklee dah ada selama 105 tahun. Shaklee merupakan mengeluar Mutivitamin Pertama di Dunia dari tahun 1915 lagi. Lama kan?
#3 Ada Payslip / Slip Gaji Valid Bank
Buat bisnes sebelum ni rasa penat sangat.. Kita jual hanya dapat komisyen. Hujung bulan tak nampak duit untung. Jadi Cikta perlukan bisnes yang syarikat boleh bayar macam gaji. Cukup tempoh ada satu jumlah besar masuk akaun. Dan Cikta bercita-cita untuk menggunakan payslip/ slip gaji tersebut untuk membeli aset seperti kereta dan rumah. Dulu rasa macam mustahil untuk kumpul aset sendiri memandangkan Cikta seorang surirumah. Sekarang Alhamdulillah Cikta boleh kembali berimpian.
Alhamdulillah dah masuk 3 tahun lebih fokus buat bisnes Shaklee dan dapat income 4 angka sebulan, bersyukur sangat sekarang Cikta adalah surirumah yang ada gaji, setiap bulan syarikat bayar bonus on time. Payslip ni boleh beli kereta atau rumah. Sangat meyakinkan pihak bank.
#4 Syarikat Uruskan Urusan Pos
Disebabkan Cikta adalah seorang surirumahtangga dah mempunyai 3orang anak. Jadi, masa tu sangat terhad untuk urusan postage. Alhamdulillah dengan bisnes Shaklee ni, ada sistem untuk buat pembelian secara online. Syarikat akan uruskan packing barang (bubble wrap) dan terus pos kepada pelanggan Cikta. Segala tracking number boleh semak dalam sistem menggunakan handphone sahaja. Bagus untuk individu macam Cikta, yang sibuk bekerja dan mungkin pelajar yang nak buat side income.
JANA PENDAPATAN 4 ANGKA SEBULAN

Dari 4 kriteria ini, akhirnya Cikta nekad untuk buat bisnes ini sahaja dan buat betul-betul untuk tambah pendapatan bulanan. Alhamdulillah sekarang Cikta dah mempunyai pendapatan 4 angka sebulan dari bisnes ini. Duduk rumah sambil jaga anak pun ada gaji. Seronok kan?

Jika anda seorang yang berkejaya, bayangkan berapa RM anda boleh buat kerana buat bisnes ni secara part time dicampur dengan gaji hakiki. wah!
BAGAIMANA UNTUK SERTAI DAN BERAPA MODAL?
Bagi yang berminat untuk bermula kerjaya bersama Team Cikta secara part time atau full time boleh hubungi Cikta cepat-cepat ya. klik SINI
PENDAFTARAN AHLI HANYA RM35
Boleh dapat Kelas Training Percuma
Percuma E-book cara dapat sales 4angka sebulan walaupun tiada IG, FB dan Youtube
Percuma E-book ayat approach #T1000
Kelas Nutrisi Percuma
Group Support 24jam Sehari
Jika anda berminat untuk dengar dulu tentang peluang bisnes ni, ask me! Cikta juga ada menyediakan platform secara online untuk anda tau apa yang bakal anda dapat dari bisnes ini. Ia dinamakan Business Opportunity Talk (BOT) yang diadakan setiap minggu. Ianya adalah secara PERCUMA sahaja.
Sebarang maklumat lanjut boleh contact Cikta ya.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge