Cara Atasi Masalah Kulit Ketika Hamil Dengan Berkesan.

Cikta ni bila dah trimester terakhir mengandung ni tiba-tiba datang pula rajin nak share perkara-perkara yang berfaedah dalam ni. Semoga bermanfaatlah  artikel ni untuk anda semua. Aamiin.

Kalau anda perasan bila mengandung ni, pelbagai perubahan yang akan kita alami. Bukan sahaja dari segi alahan, malah ada juga diantara kita yang alami perubahan pada kulit semasa hamil. Ada yang mengalami masalah kulit hanya pada semesta pertama kandungan , ada yang mengalaminya sehingga bersalin dan ada juga yang menghadapinya sehingga selepas bersalin. Antara satu punca masalah kulit ini berlaku adalah kerana perubahan hormon semasa mengandung.

Di antara masalah kulit yang di hadapi semasa hamil adalah seperti :-

  • Kulit terlalu berminyak dan berjerawat semasa Hamil
  • Kulit berbintik-bintik semasa hamil
  • Kulit kusam ketika mengandung
  • Kulit terlalu kering ketika mengandung sehingga menyebabkan masalah jeragat
  • Garis-garis streachmark kelihatan dikawasan perut dan peha
  • Masalah Ekzema ketika mengandung

Pastinya masalah-masalah kulit diatas akan membuatkan kita tidak selesa, betul tak? Jadi untuk menghilangkannya, kita perlu cari penyelesaian dan yang penting mestilah selamat serta tidak membahayakan bayi dalam kandungan kita. Pastikan yang kita decide untuk amalkan sama ada makan atau guna adalah daripada bahan semulajadi dan tidak akan membahayakan anak dalam kandungan.

Cikta juga mengalami masalah-masalah kulit ketika hamil ni. Tapi Alhamdulillah segalanya berkurangan dengan produk supplement yang Cikta amalkan tau. Diantaranya adalah seperti :-

  1. ESP
  2. vitamin c
  3. Bcomplex
  4. Vitalea

Bukan masalah kulit sahaja yang dapat diselesaikan. Bacaan HB Cikta yang sebelum ni pernah turun 10.2 pun terus naik 11.2 sekarang ni. Alhamdulillah syukur. Kita ikhtiar kena ikhtiar dengan ilmu. Produk yang Cikta amalkan ni telah pun Cikta amalkan dari anak ke 2 dulu. sekarang dah nak masuk anak ke 4. Alhamdulilah masih membantu Cikta. Anda juga perlu cuba.

Yang penting produk-produk ini dari bahan semulajadi dan tidak mempunyai bahan sintetik seperti pewarna tiruan, perasa tiruan, gula tambahan dan pengawet. Ianya juga mempunyai Landmark Study. Apa pun yang ingin kita masukkan kedalam mulut dan sapu diatas kulit pastikan dulu ianya adalah selamat untuk jangkamasa yang panjang. Ingat tau!

Untuk sebarang pertanyaan atau anda ingin membeli produk-produk Shaklee ini dengan harga yang murah dari harga pasaran, boleh terus contact Cikta tau!

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge