Cara Bantu Merawat Vitiligo Atau Sopak Dengan Selamat Dan Berkesan

Vitiligo adalah merupakan penyakit autoimun, iaitu dimana sistem penyakit itu sendiri yang menyerang sel – sel melanosit. Melanosit adalah sel-sel yang menghasillan pigmen pada kulit manusia. Jadi apa itu vitiligo? Bahasa pasar yang biasa digunakan adalah penyakit sopak, dimana timbul tompokan warna tidak sekata pada tubuh badan.

Jika anda sedang mengalaminya atau kenalan anda, baca selanjutnya Cara Merawat Vitiligo atau Sopak Dengan Mudah Dan Berkesan

Antara tanda utama penyakit vitiligo atau penyakit sopak ini ialah timbulnya tompok-tompok putih di atas kulit, warna kulit jadi tidak sekata.

Ramai diantara pesakit sopak tidak sedar akan kehadirannya, kerana Penyakit sopak tidak menyebabkan rasa sakit mahupun gatal. Mereka hanya akan menyedari kehadirannya setelah melihat dengan jelas tompokan putih dan rambut menjadi putih. Vitiligo juga boleh melibatkan kawasan yang mempunyai rambut atau bulu seperti kening, misai, bulu roma dan sebagainya.

Punca-punca Vitiligo

Punca sebenar sopak atau vitiligo terjadi masih lagi dalam kajian, dan dipercayai sopak disebabkan oleh:
  • Gangguan autoimun – sistem imun pesakit menjadi terlalu aktif dan memusnahkan sel-sel melanosit
  • Ketidakseimbangan tekanan genetic oxidative
  • Mengalami Stress/tekana yang terlampau
  • Kesan terdedah kepada cahaya matahari untuk jangka masa yang lama
  • Pendedahan kepada bahan kimia
  • Punca neural
  • Keturunan (genetik)
  • berpunca daripada virus

Fakta yang anda harus tahu, bahawa penyakit sopak ini adalah tidak berjangkit.

Adakah Supplement Shaklee Membantu dalam Merawat Penyakit Sopak?

Pastinya Ya. Supplement Shaklee membantu. Ada beberapa cadangan pengambilan supplement untuk membantu tubuh badan kuatkan immune dan sekaligus membantu tona kulit kembali sekata. Seperti :

Vivix – Vivix Shaklee ialah sejenis minuman campuran dari sumber botani. Vivix mengandungi campuran unik dari tumbuhan Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Vivix kaya dengan antioksidan dan resveratrol. Resveratrol adalah bahan yang membantu mengaktifkan SIRT1 yang berkait rapat dengan pigmentasi kulit. Vivix ini adalah revolusi rawatan di peringkat sel. Ia merawat dengan memulihkan sel-sel melanosit yang menghasilkan pigmen melanosom yang memberi warna asal kulit kita.

ESP – energizing soy protein, Ramuan utama ESP Shaklee adalah kacang soya. Kacang soya atau nama saintifiknya Glycine Max dianggap salah-satu daripada 7 “super-foods” yang wujud di dunia. Hasil kajian para saintis telah membuktikan lecithin dalam soya dapat melancarkan peredaran darah, detoks bahan buangan sel dan lain-lain. ESP membekalkan protein secukupnya yang penting untuk pembentukan sel-sel baru. Selain itu soya itu sendiri bersifat mencegah pigmentasi, masalah utama yang dihadapi pesakit sopak

Jom tonton Video ini untuk bantu selesaikan masalah Vitiligo atau sopak anda.

Masih Ragu-ragu? Betul ke Suplemen Boleh Bantu?

Dibwah ini di antara testimoni vitiligo yang berpuas hati dengan mengamalkan supplement Shaklee. Harap membantu anda membuat keputusan.

 

 

Jika anda mengambil keputusan untuk berikhtiar dengan supplement Shaklee anda boleh membeli dengan mudah iaitu hanya KLIK gambar di bawah.

 Atau anda boleh menghubungi saya Untuk mendaftarkan keahlian dan mendapatkan harga yang jimat dan eksklusif hanya untuk ahli. Jangan risau saya adalah ahli Shaklee yang aktif sejak 2013 lagi. Saya akan memberikan consultation yang premium secara percuma. Anda akan dapat info bagaimana cara yang betul mengamalkan supplement Shaklee ini.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge