Cara Hilangkan Jeragat Yang Paling Berkesan

Jeragat ini juga dikenali sebagai pigmentasi, ianya muncul akibat pengumpulan melanin yang banyak. Ianya bukan mudah untuk dirawat. Menyebabkan tona kulit anda menjadi tidak sekata seperti bertompok-tompok dan menjadi gelap.

Kebiasaannya, jeragat ini pada mulanya hanya tompokan kecil. Namun jika dibiarkan ianya akan memenuhi keseluruhan muka kerana ianya bersifat ‘hidup’. Dalam diam ianya boleh merebak dari dalam. Seram kan?

For your information, lapisan luar kulit kita yang dipanggil epidermis sebenarnya ada 5 lapisan. Jeragat yang berada pada lapisan kulit yang paling bawah akan naik ke setiap satu lapisan demi lapisan ke atas, mengikut kitaran pembaharuan sel kulit kita. Dari lapisan kulit yang ke 5, jeragat akan naik ke lapisan ke 4, ke 3 dan seterusnya muncul pada permukaan kulit kita. Oleh kerana itu, ada jeragat yang nampak sangat jelas dan ada juga jeragat yang nampak pudar.

Punca-punca Jeragat

Berikut adalah punca-punca berlakunya jeragat :

  • Usia yang meningkat
  • Penghasilan kolagen di dalam badan semakin berkurangan
  • Perubahan hormon
  • Pengambilan pil perancang
  • Tisu dan sel kulit yang mati
  • Penggunaan kosmetik dan make up
  • Serangan radikal bebas daripada persekitaran yang merosakkan kulit
  • Lapisan kulit yang nipis. Mudah terhakis disebabkan sinaran UV

Jeragat ini bukanlah dikategorikan sebagai penyakit kulit yang berbahaya, namun bagi seorang wanita yang mementingkan penampilan, kehadiran jeragat ini boleh membuatkan kita rasa kurang yakin dengan diri. Sebelum masalah jeragat ini semakin teruk, kita kena cepat-cepat bertindak mencari solution mengatasinya.

Vitamin Cadangan Untuk Masalah Jeragat

1) Sustained Release Vitamin C
Penting dalam penggalak penghasilan KOLAGEN. Vitamin C kaya dengan ANTI OKSIDAN. Ia menghalang penghasilan melanin punca jeragat.

2) Vitamin E
Terkenal dengan vitamin untuk AWET  MUDA. Melambatkan proses penuaan kulit. Juga boleh membantu dalam keseimbangan hormon dan bantu mengawal kadar minyak dlm liang kulit. Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan jeragat.

3) Energising Soy Protein (ESP)
Membantu mengurangkan kesan hitam atau kulit mati akibat jeragat. Potein sangat penting dalam penghasilan SEL BARU bagi menggantikan sel kulit yang telah mati dan rosak.

4) GLA Complex
GLA COMPLEX ini boleh melembabkan kulit. kandungan Vitamin E dalam GLA Complex yang sangat bagus untuk melembabkan kulit dan bagi effect GLOWING. GLA Complex ni membantu menstabilkan hormon.

5) Collagen Powder
Collagen powder Shaklee ini diekstrak daripada sisik ikan merah. Sumber kolagen premium yang tahan lasak. . Collagen Shaklee ini bersaiz paling sesuai untuk badan kita serap. 1000 dalton  ringan, mudah serap dan sangat berkesan. Collagen Shaklee ini ditambah dengan 7 BAHAN AKTIF yang lain. Penyelesaian yang tepat untuk anti-aging (penuaan yang sihat), menganjalkan kulit yang kendur dan mula bekedut.

Testimoni Set Kulit cantik boleh klik disini

Jika anda berminat untuk menyelesaikan masalah kulit mengikut budget Anda sendiri. Boleh hubungi saya segera.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge