Cara Menghilangkan Jerawat Batu Yang Menyakitkan Dengan Mudah Dan Selamat

Kulit licin, berseri dan menawan pastinya menjadi idaman setiap orang terutamanya kaum wanita. Tapi terkadang kita tidak boleh lari dari masalah kulit yang kita sendiri tidak mahu. Contohnya masalah jerawat yang bermaharajalela di permukaan muka. Ini mungkin akan membuatkan kita jadi kurang berkeyakinan untuk berdepan dengan masyarakat.

Untuk pengetahuan Anda, jerawat mempunyai pelbagai jenis. Tetapi yang satu ini memang sangat menyeksakan. Jerawat batu, pernah dengar kan? Pernah kena? Sakit dia mashaAllah, Tuhan sahaja yang tahu. Seriously seksa. Sudahlah bernanah didalamnya, membengkak, berdenyut-denyut pula tu. Rasa nak menangis pon ada. Cuba bayangkan jerawat batu ini memang kerap menjadi penghuni dimuka Anda. Tidak mahu lakukan sesuatu?

Jerawat Batu Ada Kaitan Dengan Hormon.

Jerawat batu ini kebiasaannya berlaku disebabkan dari masalah hormon yang tidak seimbang. Hormon yang tidak seimbang akan menyebabkan kilang minyak dibawah lapisan kulit kita akan menghasilkan minyak yang banyak. Keadaan ini dikenali sebagai overactive sebaceous glands iaitu dimana kalenjar minyak menghasilkan sebum (minyak) yang luar biasa banyaknya.

Sebum kebiasaannya akan melalui folikal (liang bulu roma) dan jika terlalu banyak, ianya akan menyebabkan masalah liang roma tersumbat. Apabila liang roma telah tersumbat, ianya akan mula mengembang dan membengkak.
“Mereka yang mempunyai jenis liang pori yang kecil,  boleh menyebabkan minyak yang tersumbat membentuk Whitehead dan jika sebaliknya, ianya akan membentuk Blackhead.
Sebum itu sendiri sebenarnya merupakan makanan kepada bakteria dan merupakan penyebab jerawat. Bakteria penyebab jerawat dikenali sebagai  Propionibacterium acnes bacteria. Kemudiannya, pori-pori yang tersumbat ini akan menjadi benjolan dan semakin membesar, merah serta membengkak kerana ianya sudah dijangkiti dengan bakteria dan inya juga dikenali sebagai jerawat batu. Jadi sebenarnya jerawat batu adalah sejenis keradangan yang berlaku di permukaan kulit.

Jeragat batu ini boleh membuatkan kulit muka menjadi berlubang, jerawat yang bersaiz besar  dan mempunyai nanah. Malah boleh menyebabkan kesan parut kekal.

Vivix Bantu Atasi Jerawat Batu.

Kelebihan Vivix untuk kulit adalah apabila ianya mengandungi antioksidan yang paling berkualiti di dunia. Satu kajian klinikal sudah dibuat untuk membandingkan tahap perlindungan sel diantara Resveratrol ( ramuan dalam Vivix), vitamin E dan vitamin C. Keputusannya, Resveratrol mampu melindungi kerosakan sel setinggi 95%. Diikuti dengan vitamin E 65% dan vitamin C 37%.

Jadi vitamin manakah yang sepatutnya anda pilih untuk mengatasi masalah kulit anda ? Mestilah Vivix !

Sifat utama antioksidan untuk kulit adalah meneutralkan kesan tindakbalas kulit pada serangan seperti sinar UV, hormon tak stabil, bakteria dan sebagainya. Selain itu, antioksidan juga menghalang penimbunan radikal bebas. Radikal bebas adalah merupakan sejenis sel yang rosak. Ini berlaku dalam proses penghasilan tenaga oleh sel.

Oleh itu, Vivix yang mempunyai 13 kali ganda lebih antioksidan dari produk lain di pasaran berfungsi membantu melindung dan merawat sel kulit dari rosak.

Testimoni

Untuk terus membuat pembelian Vivix Shaklee, sila klik.

Sekiranya anda mempunyai sebarang persoalan mengenai masalah kulit dan ingin mencari penyelesaiannya dengan Produk Shaklee, anda boleh menghubungi Cikta dengan segera. Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah daripada tahun 2013 lagi.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge