Cara Pulihkan kulit Breakout Dengan Selamat Dan Yang Penting Berkesan

Kebiasaannya kita akan dapat pelbagai jenis nasihat atau tips untuk mengenali produk penjagaan muka (skincare) yang mengandungi berbahaya. Semua nasihat dan tips ini tidak lain dan tidak bukan memberikan kita ilmu dan idea untuk kita menghindari produk skincare yang mengandungi bahan kimia bahaya serta dapat menyelamatkan kulit muka kita dari produk-produk tersebut.

Tapi persoalannya, bagaimana jika kita sudah terjebak dengan lambakan produk skincare di pasaran yang mengandungi bahan kimia berbahaya seperti merkuri, hydroquinone dan sebagainya? Adakah hidup kita sudah berakhir? Dan kita harus redha dan membiarkan kulit yang Allah kurniakan kepada kita terus hancur disebabkan ketamakkan kita dalam mengejar kecantikan?

Nak Cantik Tapi Lain Pula Jadi

Dalam artikel kali ini Cikta ingin berkongsi sesuatu yang mungkin bermanfaat untuk anda diluar sana yang mungkin telan mengalami masalah kulit muka breakout selepas menggunakan produk skincare yang mempunyai bahan kimia terlarang ini. Kulit breakout ni seperti tumbuh jerawat yang banyak secara serentak atau boleh jadi muncul jeragat bertompok di merata tempat pada permukaan muka. Seram kan?

Jom tonton video dibawah ini tentang pengalaman Cikta sendiri berjumpa pelanggan yang kulit muka breakout akibat produk timbang kilo ini. Semoga bermanfaat untuk anda yang memang tercari-cari penyelesaian untuk masalah kulit muka breakout teruk selepas memakai atau berhenti menggunakan produk timbang kilo atau produk yang mempunyai bahan kimia berbahaya ini.

Yang Namanya Merkuri dan hydroquinone ini bahaya ke?

Ya. Ianya sangat-sangat bahaya dan jika anda ingin tahu ianya boleh merosakkan sehingga 7lapisan kulit tau, inilah yang menyebabkan kulit anda kelihatan cantik seperti kulit bayi. Jika diikutkan memanglah anda kelihatan cantik dengan kulit bayi, tetapi dari segi perlindungan kepada sinaran uv (cahaya matahari) dan pencemaran sekeliling. Bagaimana pula ya?

Perasan tak kulit yang sebegini akan kelihatan seperti udang yang dibakar apabila berada di terik matahari. Ianya kerana tiadanya perlindungan. Sinaran uv juga boleh mengakibatkan kulit anda nampak tua dari usia sebenar, terbakar dan paling bahaya ianya boleh menjadi punca kanser kulit. Adakah anda sanggup menghidap kanser kulit demi ingin kelihatan cantik dalam jangkamasa yang pendek? Sila buat pilihan yang bijak!

Kesan Buruk Merkuri

Raksa atau merkuri adalah logam berat yang sangat beracun. Tetapi ianya sering disalahgunakan dan diletakkan dalam produk kecantikan sebagai agen pemutih kulit wajah. Antara kesannya :

 

  1. Jerawat tak pernah muncul kerana tiada liang pori-pori. Jerawat biasanya memang akan keluar setiap bulan ketika haid dan ini adalah keadaan yang normal
  2. Kulit kelihatan dan menjadi merah serta menjadi sangat sensitive
  3. Kulit akan berminyak secara berlebihan dan timbul jerawat yang banyak
  4. Kulit bertukar menjadi kusam dan timbul ruam apabila semakin lama
  5. Kulit semakin menipis
  6. Terjadi pigmentasi dan berparut,
  7. Timbul jerawat bernanah
  8. Kegagalan kulit melawan bakteria
  9. Perubahan atau kelunturan pada warna asal kulit yang ketara dan anda cepat kelihatan cerah.
  10. Kulit putih dengan cepat.
  11. Diserap ke dalam saluran darah. Kesan jangka panjangnya ialah boleh merosakkan buah pinggang, ginjal dan gangguan saraf serta organ lain.

Kesan Buruk Hydroquinone

Dan dibawah ini kesan buruk produk yang mengandungi Hydroquinone. Seperti :

 

  1. Bertindak menjadi penghalang kepada pengeluaran melanin dan kulit menjadi semakin cerah tetapi lapisan kulit muka akan menjadi semakin menipis.
  2. Jika terdedah secara berlebihan kepada terikk cahaya matahari  muka akan menjadi merah dan pedih
  3. Boleh menyebabkan sakit kepala, sukar bernafas, mual dan muntah jika masuk ke dalam saluran darah dalam kuantiti yang tinggi.

Bagaimana Ingin Pulihkan Kulit yang Sudah Breakout?

Kulit sudah rosak, takkan nak duduk dan menangis mengenang nasib kan? Anda tidak perlu menjadi hebat untuk memulihkan kulit muka anda yang dah rosak. Anda hanya perlu menjadi bijak. Bijak memilih produk skincare yang akan anda sapu ke permukaan kulit anda. Adakah ianya semulajadi? Selamat? Dan berkesan?

Cikta kenalkan satu rangkaian produk penjagaan wajah dari syarikat yang dah 100tahun lebih didunia TANPA rekod produknya ditarik balik kerana mengadungi kimia bahaya. Produk-produknya dijamin semulajadi, selamat dan berkesan serta diiktiraf seluruh dunia.

Beza Skincare Youth Dengan Skincare Lain Di Pasaran.

Ianya dibezakan dengan keberkesanannya dibuktikan melalui ujian klinikal. Ujian klinikal ini direka oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index yang mana ianya mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data secara klinikal.

Antara salah satu kajian yang dibuat adalah ke atas kedutan wajah atau wrinkles. Skin Age Index ini mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedutan tersebut. Dan penyelidikan yang dilakukan sangat terperinci.

Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti kedutan dan garis-garis halus, saiz pori-pori, tona kulit, kelembutan kulit, tekstur kulit, pigmentasi, keserian kulit dan kekenduran kulit.

Hasil telah menunjukkan 100% daripada mereka yang mengikuti kajian ini terbukti mengalami perubahan hanya dalam tempoh 3 hingga 7 hari sahaja dan 2/3 daripadanya berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun daripada sebelum menggunakan skincare Youth. Serious!

Ramai Yang Berpuas Hati dengan Youth Skincare

Ya. Ramai yang telah berpuas hati dengan produk yang sangat berkualiti ini. Diantaranya :

Cikta juga menggunakan Youth Skincare ni tau. Dan ini hasilnya :

Sekiranya Anda mempunyai sebarang persoalan berkaitan produk Shaklee, Anda boleh terus contact Cikta. Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah sejak 2013 lagi. dan jika anda disekitar Johor Bahru serta berminat untuk merasai kehebatan Youth Skincare terlebih dahulu, Cikta juga ada menyediakan mobile spa dan skincare class. Jangan risau Cikta juga seorang Pengedar Youth yang mempunyai ilmu dibawah Celikvitamin Group.

Hubungi Cikta ya! Mana tau ada promotion Youth Skincare yang boleh Cikta kongsikan dengan Anda. Bolehlah pulihkan kulit yang breakout tu dengan harga yang reasonable, kan?

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge