Hentikan Keguguran Rambut Dari Dalaman Serta Luaran Dengan Produk Selamat.

Apabila bercerita tentang masalah rambut gugur, bukan para wanita dan ibu-ibu yang baru bersalin sahaja yang mengalaminya malah kaum lelaki juga tidak dapat lari dari masalah ini. Masalah ini memang masalah biasa tak kiralah untuk mereka yang memakai tudung atau mereka yang ,free hair’. Secara jujurnya lelaki atau wanita, bertudung ataupun tidak, masalah keguguran rambut memang mengganggu . Cuba bayangkan setiap kali sikat, hampir segenggam rambut yang luruh. Kena buat sesuatu!

Faktor Keguguran Rambut

Mari kita ambil tahu apakah faktor yang menyebabkan keguguran rambut. Antaranya ialah :-

  1. Perubahan Hormon– Perubahan dan ketidakseimbangan hormon juga boleh menyebabkan masalah keguguran rambut sementara. Ini mungkin disebabkan keadaan seperti mengandung, melahirkan anak, pemberhentian pil perancang kehamilan atau permulaan menopos
  2. Keturunan– genetik dari kedua-dua ibu bapa lelaki dan perempuan, boleh mempengaruhi kecenderungan seseorang untuk masalah kebotakan lelaki atau perempuan.
  3. Tekanan, penyakit– keadaan ini boleh menyebabkan kehilangan rambut buat sementara waktu. Kurap yang disebabkan oleh jangkitan kulat juga boleh menyebabkan keguguran rambut.

  1. Ubat-ubatan– ini adalah termasuk ubat-ubatan kemoterapi yang digunakan dalam rawatan kanser, pencair darah, penghalang beta-adrenergic digunakan untuk mengawal tekanan darah, dan pil perancang keamilan, boleh menyebabkan kehilangan rambut sementara.
  2. Keadaan Perubatan– penyakit tiroid, lupus, kencing manis, kekurangan zat besi dan anemia juga boleh menyebabkan seseorang itu kehilangan rambut.
  3. Penyakit Autoimun– menyebabkan alopecia areata. Ianya berlaku apabila sistem badan seseorang dengan tidak sengaja menyerang folikel rambut dimana rambut tersebut tumbuh yang akhirnya menyebabkan kehilangan rambut secara bertompok.
  4. Diet– Diet rendah protein atau kurang beberapa vitamin seperti A, B, C dan E serta Zinc juga boleh menyebabkan keguguran rambut.
Set Bersalin Shaklee

Shaklee memperkenalkan rangkaian supplemen vitamin yang luas untuk mencukupi keperluan nutrisi tubuh badan kita dari segala aspek.  Bagi yang telah mengambil Set Bersalin, kesemua vitamin diatas telah pun lengkap di dalam set tersebut. Jadi anda tidak perlu risau lagi  . Cuma anda digalakkan untuk menambah rangkaian Pro-Sante iaitu rangkaian penjagaan rambut oleh Shaklee, Revitalizing  Shampoo dan Lightweight Conditioner untuk penjagaan rambut dari luaran.

Manakala bagi anda yang sedang berikhtiar untuk masalah rambut gugur , Cikta cadangkan mengambil supplemen seperti dibawah untuk membantu mencegah kehilangan rambut.

Set Cadangan Rambut Gugur Shaklee.

Set ini mengandungi  :

B- Complex

Inositol adalah salah satu vitamin B yang boleh membantu pertumbuhan rambut. B12 pula adalah satu lagi dalam vitamin B yang membantu menghalang keguguran rambut kerana B12 merupakan komponen rambut itu sendiri.

Vitalea

Ianya berfungsi sebagai multivitamin yang mengandungi zink untuk membantu mengawal hormon dalam badan dan membantu penyelenggaraan kelenjar minyak yang dirembeskan pada kulit kepala.

Energizing Soy Protein (ESP)

Sel-sel badan kita dibina daripada protein. Jadi kekurangan protein akan menyebabkan masalah rambut gugur. Protein mebantu menjadikan rambut anda lebih kuat dan tidak mudah rosak.

Sustained Release Vit C

Berfungsi menggalakkan pengeluaran tirosin yang berperanan menguatkan akar rambut agar masalah keguguran rambut dapat dikurangkan.

Revitalizing  Shampoodan Lightweight Conditioner dari Prosante Hair Care

Berfungsi untuk menjadikan rambut yang lebih sihat bersih dan mudah diurus.  Ianya diproses menggunakan bahan SEMULAJADI. Tidak mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser seperti paraben, SLF, SLS dan lain-lain.

Nourishing Scalp Treatment

Membantu menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang sangat mudah diserap oleh kulit kepala bagi melancarkan peredaran, menentang faktor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.

Testimoni.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Set cadangan tersebut, Anda bolehlah terus menghubungi Cikta dengan segera. Cikta merupakan pengedar sah Shaklee Malaysia sejak 2013 lagi.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge