Kerja Sambilan Dari Rumah Yang Mudah 2021

Bila tengok kalender rasa cepatnya masa berlalu. Mana tidaknya, sekarang dah tinggal lagi lebih kurang 3bulan kita akan tinggalkan tahun 2021. Rupanya hampir 2tahun terperap di rumah kerana Pandemik ni. Scroll FB sana sini mengeluh tentang ekonomi keluarga yang kian menurun. Ada yang diberhentikan kerja, ada yang dipotong elaun atau gaji dan lain-lain lagi. Kita semua harus kuat mental dan fizikal menghadapi semua ini.

Kerja Sambilan Dari Rumah.

Dek kerana keadaan ekonomi sekarang ni, kerja sambilan dari rumah dah jadi trend yang semakin meningkat naik sekarang ni. Kita boleh lihat dimana-mana platform atau social media ramai yang kini hanya menjual dari rumah. Zaman dulu kalau nak menjual kena ketuk pintu rumah orang. Senang sangat kan zaman sekarang ni?

Ramai golongan wanita cenderung untuk kerja sambilan dari rumah. Ini adalah kerana mereka dapat menjaga sendiri anak-anak dan dalam masa yang sama boleh membantu menambah pendapatan keluarga. Cikta adalah salah seorang yang memilih untuk berkerja dari rumah sambil membesarkan 3orang amanah Allah ni.

Alhamdulillah dah lebih kurang 8tahun Cikta berhenti dari kerja hakiki dan menjalankan perniagaan Network Marketing ni. Cikta buat secara online daripada rumah dan offline juga dengan bimbingan dari mentor yang berpengalaman di dalam selok-belok dunia perniagaan ini.

Alasan Popular Kerja Sambilan Dari Rumah.

5 alasan yang popular memilih untuk kerja sambilan dari rumah

  1. Gaji kerja hakiki tidak mencukupi untuk menanggung kos sara hidup yang semakin meningkat.
  1. Nak duit tambahan untuk memenuhi impian atau keinginan. Contohnya nak melancong, nak makan tempat best atau mewah dan nak hantar anak ke sekolah swasta.
  1. Memenuhi masa terluang. Daripada tak buat apa-apa baik mereka buat sesuatu yang boleh menambah pendapatan.
  1. Memang minat berniaga. Golongan ni memang tercari-cari peluang yang tak ganggu kerja hakiki.
  1. Tertekan dengan kerja hakiki sekarang dan merancang untuk berhenti kerja sebagai persediaan selepas berhenti nanti.

Komitmen 100%.

Walaupun nampak mudah, bekerja sambilan ini memerlukan komitmen yang sangat tinggi. Walapun ianya dilakukan secara sambilan dan hanyalah dirumah tapi usaha yang dicurahkan haruslah 100%. Jika tidak hasilnya juga mungkin tidak akan jadi seperti yang diharapkan. Kerja sambilan tidak menjadi salah selagi ianya tidak mengganggu kerja hakiki dan ianya daripada sumber yang halal.

Berminat nak cari kerja sambilan di rumah atau sambil bekerja, tapi tak ada idea nak buat kerja atau bisnes yang best dan boleh jana pendapatan? Mari Cikta share tentang Shaklee yang best!

Business Opportunity Talk

Nak join tapi takut, tapi tak reti, tapi tak pandai… Tapi… Tapi… Tapi… ???

Jangan risau sebelum buat keputusan untuk menyertai Cikta sebagai Business Partner haruslah Cikta ceritakan dulu A to Z apa yang anda dapat dengan bisnes ni, kenapa perlu join, berapa keuntungan yang akan dapat dan yang paling penting macamana cara untuk dapatkan income sebanyak itu. Serious sangat-sangat jelas. Orang kata tak kenal maka tak cinta. Betul tak?

Business Opportunity Talk ini dijalankan secara online atau dalam talian. Jadi anda tak payah bersusah payah untuk keluar dari rumah untuk dengar sharing pasal bisnes ni. Senang bukan? Oh ya. ianya secara PERCUMA.

Support Dari Mentor dan Team Yang Kuat.

Seronoknya dalam menjalankan perniagaan Shaklee ini adalah kita bergerak secara berkumpulan. Memang sangat berbeza jika kita bisnes secara berseorangan, ianya sangat susah. Bila ada team, kita akan rasa kuat dan masing-masing akan saling melengkapkan antara satu sama lain.

Jangan risau sekiranya anda merupakan seorang ibu, ayah atau pekerja yang sibuk dengan rutin harian. Kini segalanya dihujung jari sahaja. Sesi coaching dijalankan secara online seperti group whatsapp, facebook, telegram dan lain-lain lagi.

Cikta rasa peluang perniagaan seperti ini adalah tidak patut untuk dilepaskan. Untuk sebarang maklumat lanjut, Anda boleh menghubungi Cikta dengan kadar segera. Cikta akan membantu usahawan Shaklee yang baru untuk memberikan komitmen 100% dan tentunya ianya dengan bantuan mentor-mentor yang terpilih.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge