Penjagaan Kulit Yang Selamat, Mudah Dan Berkesan Dalam Jangkamasa Panjang.

Percaya atau tidak sebelum kenal Shaklee dulu, Cikta adalah seorang yang tidak kisah sangat pasal pemilihan skincare dan supplement. Asal ada testimoni yang berlambak, mulalah terpengaruh. Tanpa Cikta ambil tahu apakah kandungan skincare dan supplement tersebut. Kalau ada kandungan bahan kimia terlarang pun memang tak ambil tahu. Kasihan kan?

Apabila Shaklee inform nak release skincare yang diberi nama Youth mulanya Cikta macam biasa sahaja. Tapi suatu hari Cikta pergi Business Leader National Conference Shaklee dan dengar penerangan tentang skincare Youth ni antaranya ianya memerlukan 8tahun untuk dihasilkan, terus rasa sangat teruja. Dan lagi skincare Youth adalah produk penjagaan kecantikan kulit yang digabungkan dengan nutrisi, bebas bahan kimia berbahaya dan 100% organic serta bebas paraben. Yeay! Teruja kan? kan?

Kisah Disebalik Penghasilan skincare Youth.

Produk Skincare Youth ni hampir 100% bebas bahan sintetik. Produk skincare Youth ini dijamin bebas daripada bahan kimia berbahaya yang boleh menjadi penyebab kepada penyakit kanser dan pelbagai masalah kesihatan yang lain. Rangkaian produk skincare Youth telah menggantikan skincare Shaklee yang lain iaitu rangkaian Nutriwhite dan Enfuselle.

Skincare Youth ini sebelum ini telah menjalani Ujikaji selama 3tahun untuk tahap keberkesanan dan keselamatannya. Selepas para saintis sudah berasa puas hati, mereka pun berjumpa kepada Mr Roger Barnett. Tapi Mr Roger Barnett kata “ianya masih belum cukup bagus dan berkesan. Anda boleh buat lebih baik daripada ini” Kemudian pulanglah para saintis dan mereka pun meneruskan lagi ujikaji dan ianya berlarutan sehingga 8 Tahun. Barulah Mr. Roger Barnett berpuas hati dengan kelebihan, keberkesanan serta keselamatan rangkaian skincare Youth ini.

Bayangkan selama 8tahun mereka bertungkus-lumus menyiapkan skincare Youth ini. Ianya bagi memastikan kepuasan hati dan keselamatan anda untuk menggunakan serta mengamalkannya. Ianya bukan kerana untung semata-mata. Masih ragu-ragu memikirkan tentang kualitinya?

Bebas 2500 jenis Bahan Kimia Bahaya.

Anda tidak perlu risau tentang keselamatan dan keberkesanannya.Ini kerana, Shaklee bukanlah syarikat yang hanya memikirkan keuntungan semata-mata dan hanya main-main dalam penghasilan sesuatu produk. Ianya dihasil dengan perasaan CINTA. Dan yang paling buat Cikta teruja dan Anda juga patut teruja adalah tentang rangkaian skincare Youth ini, Ianya  adalah 100% vegan, bebas gluten dan bebas lebih 2500 jenis bahan kimia yang berbahaya dan meragukan, seperti:

– Parabens

– Sodium/Ammonium Lauryl Sulfate

– Phthalates

– Propylene Glycol

– BHT

– BHA

– Mercury

– Hydroquinone

– Mineral Oil

– Petrolatum

– Synthetic Colors

– Synthetic Fragrance

– Benzalkonium Chloride

– Benzophenone

– Cyclomethicone

– Aluminum Lakes

– Lanolin

– Petroleum-Derived Waxes

– Quaternium-15

– Methylisothiazolinone

– Triclosan

– Microbeads (Microplastics)

– Aminobenzoic Acid (PABA)

– Avobenzone

– Cinoxate

– Dioxybenzone

– Nitro & Polycyclic Musks

Beza Skincare Youth Dengan Skincare Lain Di Pasaran.

Ianya dibezakan dengan keberkesanannya dibuktikan melalui ujian klinikal. Ujian klinikal ini direka oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index yang mana ianya mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal. Antara salah satu kajian yang dibuat adalah ke atas kedutan di wajah iaitu wrinkles. Skin Age Index ini mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedut itu. Ianya sangat terperinci. Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti kedutan dan garis-garis halus, saiz pori-pori, tona kulit, kelembutan kulit, tekstur kulit, pigmentasi, keserian kulit dan kekenduran kulit.

Hasil kajian yang dijalankan menunjukkan 100% daripada mereka yang mengikuti kajian ini terbukti mengalami perubahan hanya dalam tempoh 3 hingga 7 hari sahaja dan 2/3 daripadanya berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun daripada sebelum menggunakan rangkaian skincare Youth.

Cikta Dan Mereka Sangat Berpuas Hati, Anda Bila Lagi?

Sekiranya Anda berminat untuk bertanyakan lebih lanjut tentang skincare Youth Shaklee. Boleh terus menghubungi Cikta. Cikta adalah pengedar Shaklee Malaysia yang sah sejak 2013 lagi dan pengguna rangkaian skincare Youth ini.

Sekiranya Anda berminat untuk mencubanya terlebih dahulu, Cikta juga merupakan beauty consultant untuk rangkaian skincare Youth ini.

 

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6012-7652258

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge