Set Supplement Shaklee Membantu Masalah Anxiety Disorder.

Mungkin ramai yang kenal anxiety disorder ini dengan istilah kemurungan. Sejauh mana yang anda tahu tentang Anxiety Disorder ini? Adakah ianya sesuatu yang normal dan boleh dipandang remeh? Atau ianya boleh menjadi sesuatu yang serious dan bakal membuatkan hidup anda berubah 360 darjah?

Jom tonton Video dibawah untuk mengetahui lebih lanjut tentang masalah Anxiety Disorders ini dan mungkin anda akan lebih alert dengan simptom-simptom ini untuk menjaga diri sendiri atau orang disekeliling.

Dan anda juga mungkin boleh membacanya di SINI.

Set Terbaik Untuk Masalah Anxiety Disorder

Selain daripada rawatan perubatan, pengambilan nutrisi yang tepat juga in shaa Allah boleh membantu mengawal dan mengurangkan simptom anxiety disorder. Ianya termasuklah :

1) Vitamin B

Vitamin B12 membantu memperbaiki dan menyeimbangkan mood dan hormon dalam tubuh kita. Kekurangan vitamin B12 boleh menyebabkan kita mudah rasa tertekan.

Vitamin B6 (asid folik) pula membantu meningkatkan kadar tindakbalas antikemurungan yang sangat baik kepada penderita anxiety disorder.

2)  Asid lemak Omega 3

Nutrien ini sangat-sangat membantu dalam merawat masalah kebimbangan dan kemurungan. Omega 3 mempunyai peranan yang sangat penting dalam mengekalkan fungsi dan struktur neuron, iaitu sel dalam sistem saraf. Kajian menunjukkan mereka yang banyak makan ikan yang kaya dengan omega 3 akan kurang mengalami kemurungan.

3) Magnesium

Mineral ini juga sangat penting dalam bantu menyokong kelancaran sistem otot dan saraf. Kekurangan mineral boleh menyebabkan masalah sembelit, kebimbangan, kerengsaan, keletihan, kekeliruan mental dan insomnia.

Magnesium memainkan peranan yang penting dalam pembangunan serotonin, yang merupakan penyumbang utama kepada perasaan tenang serta bahagia.

4) Vitamin D

Vitamin ini juga sangat penting untuk menyokong kesihatan otak. Kekurangan vitamin D boleh menyebabkan peningkatkan simptom kemurungan.

Dan istimewanya, kesemua nutrien penting yang diperlukan untuk mengawal anxiety disorder terkandung di dalam rangkaian produk Shaklee iaitu B-complex, Ostematrix dan Omegaguard ini.

Testimoni

Untuk sebarang pertanyaan mengenai masalah Anxiety Disorder ini boleh hubungi Cikta. Cikta merupakan wakil pengedar Shaklee yang sah dan berdaftar sejak tahun 2013 lagi. In shaa Allah Cikta akan membantu.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge