Tips Asas Branding Diri Di Facebookdengan Mudah dan Berkesan.

Ramai yang memilih untuk menjadi peniaga di Social media sekarang ini. Kalau tengok di Facebook dan Instagram rata-rata sekarang sudah memulakan perniagaan. Jadi Cikta rasa terpanggil untuk share sedikit tips Branding Diri kepada semua. Harap-harap ianya memberi manfaat untuk semua.

Branding Diri adalah salah satu perkara yang sangat PENTING dalam sesuatu bisnes. Ini adalah supaya bisnes anda dapat dikenali oleh ramai orang. Jadi, jom Cikta share 3tips Asas Branding Diri Di Facebook dan 1tips extra.

Bisnes Bermentor Jadi Pilihan

Ya banyak bisnes yang boleh kita buat. tapi Cikta memilih untuk membuat perniagaan Shaklee. Ini adalah kerana bisnes Shaklee mempunyai sistem yang hebat dan ianya juga memperkenalkan sistem bermentor. Cikta sangat yakin dengan ilmu bisnes boleh pergi jauh. Mentor adalah sebagai guru bagi mengajar, menegur dan memimpin kita untuk berjaya. In shaa Allah!

Telah ramai yang berjaya dengan bisnes Shaklee jadi ianya adalah real business for real people. Cikta juga merupakan seorang mentor dibawah naungan Celikvitamin Group (CVG).

Jika anda masih tercari-cari peluang untuk menjana pendapatan serta platform untuk membina kerjaya, anda boleh menghubungi Cikta dengan segera. Dengan bayaran hanya RM75 anda layak menjadi ahli dan Cikta akan bantu sehingga dapat menjana income 4angka sebulan. In shaa Allah!

Apa Kelebihan Bisnes Shaklee Berbanding Bisnes Lain?

Mari Cikta terangkan 5 kelebihan bisnes Shaklee berbanding bisnes jenis konvensional yang lain.

Modal Yang Rendah Dan Tidak Ada Risiko Kerugian.

Bisnes konvensional selalunya memerlukan kedai dan pekerja. Makanya, majoriti peniaga terpaksa membuat pinjaman bagi menyelesaikan deposit kedai, renovasi, beli stok serta gaji pekerja. Itu belum mula bisnes lagi, Sudah banyak beban hutang yang perlu ditanggung.

Cikta sendiri pernah menjalankan perniagaan menjual desert beserta penghantaran. Cikta dan partner habiskan lebih dari RM10,000 untuk chiller, stock dan bayaran untuk sewa tapak di mana-mana event. Memang laku sangat pada mulanya. Semua Nampak macam menguntungkan sahaja. Tapi hakikatnya Cikta dan partner berhempas pulas untuk pusingan modal. Beberapa event yang kami pergi, kami Cuma dapat penat sahaja. Tapi tak apalah banyak yang kami belajar.

Tapi dengan bisnes Shaklee, Cikta boleh dapat gaji dalam bulan pertama Cikta serius berniaga. Walhal modal tak sampai pun RM100. Anda tidak  ada risiko untuk muflis kerana anda tidak mempunyai pinjaman perniagaan. Best kan?

Formula Bisnes Yang Sedia Ada

Bisnes Shaklee mempunyai formula yang telah digunakan dan berjaya. Anda tidak perlu menghadiri mana-mana seminar pemasaran yang menelan belanja besar dan belum tentu keberkesanannya untuk bisnes Shaklee.

Mungkin agak sukar untuk mencari mentor dalam bisnes konvensional. Ini kerana, kebiasaannya anda tiada pertalian dengan mereka kan? Tetapi didalam bisnes Shaklee ianya berbeza, orang yang bertanggungjawab menaja anda (upline) wajib memastikan anda berjaya untuk mereka lebih berjaya. Di dalam Bisnes Shaklee impian anda adalah sesuatu penting bagi upline anda. Tiada istilah anda bekerja untuk upline anda. Ini bisnes anda sendiri. Malah, upline lebih agresif bagi memastikan anda lebih berjaya daripada mereka. Itu kelebihan yang tiada pada bisnes lain selain Shaklee. Serious!

Jenama Besar, Sudah Lama Dipasaran Dan Diyakini Keberkesanannya.

Shaklee telah bertapak didalam dunia perniagaan selama 100 tahun lebih iaitu sejak 1915. Shakleeadalah  merupakan jenama yang sangat komited dengan kualiti produk dan usaha untuk mengubah kehidupan manusia ke arah yang lebih baik dan sihat. Shaklee telah melalui lebih daripada 6 kali zaman  kegawatan ekonomi dunia dan masih berdiri teguh sehingga kini.

Kontrak Shaklee untuk menaja minuman hidrasi untuk angkasawan NASA sudah masuk tahun ke 26. Banyak kejayaan yang telah Shaklee capai daripada dulu sampai sekarang.

Franchise Mampu Milik

Jika anda berminat dengan bisnes francais anda tentu tahu bisnes franchise memerlukan modal dan menelan belanja yang mencecah ratusan ribu ringgit, jadi hanya sedikit sahaja orang yang mampu menceburinya.

Bisnes Shaklee juga dipanggil sebagai ‘People Francise’. Ini bermaksud anda boleh buka seberapa banyak cawangan di semua tempat tanpa kos. Contohnya kami di Celikvitamin Group mempunyai cawangan atau rakan niaga di seluruh Semenanjung Malaysia serta Sabah dan Sarawak. Sekiranya ada pelanggan yang mahu perkhidmatan penghantaran (COD) Cikta tak risau, rakan niaga Cikta kan ada. Senang kan?

Jom join Cikta! Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai peluang bisnes yang hebat ini. Bolehlah hubungi Cikta. Cikta merupakan Pengedar Shaklee yang sah sejak daripada 2013 lagi.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge