Tips Kulit Cantik, Cerah, Bebas Jerawat Serta Jeragat Dengan MURAH dan SELAMAT.

Bila Cikta review video-video dan gambar-gambar lama. Agak terkejut juga sebenarnya sebab kulit yang kusam dan agak gelap dulu  sekarang dah lebih cerah. Kalau dulu tona tak sekata dan kusam. kalau keluar dan tak calit makeup dimuka Cikta akan nampak macam tak mandi. Sedih!

Jom Cikta share 2produk yang membantu mencerahkan kulit Cikta dan buat tona jadi sekata macam sekarang ni. Syuh syuh syuh kulit kusam. Jangan balik lagi tau!

Fakta mengenai kulit gelap dan cerah

Anda kena tahu, warna kulit kita sebenarnya ditentukan oleh kehadiran sejenis pigmen yang dikenali sebagai melanin. Ianya terbahagi kepada 2 jenis melanin yang utama iaitu PHEOMELANIN dan EUMELANIN. Melanin ini pula dipengaruhi sekurang-kurangnya 6 jenis genetik. Ini bermakna semakin banyak genetik kita yang mempunyai melanin PHEOMELANIN, maka semakin cerah kulit seseorang dan sebaliknya seseorang yang mempunyai genetic EUMELANIN yang lebih banyak, akan cenderung mempunyai kulit yang agak gelap.

Individu yang mempunyai kulit yang cerah mempunyai PHEOMELANIN yang lebih banyak, manakala individu yang berkulit gelap mempunyai EUMELANIN yang lebih banyak. Kadar PHEOMELANIN dan EUMELANIN ini pula dipengaruhi oleh Glutathione yang turut dikenali sebagai GSH. Badan manusia boleh menghasilkan glutathione dengan sendiri melalui bantuan 3 jenis asid amino iaitu cysteine, glutamate dang lysine. Glutathione ini akan bertindak untuk melawan radikal bebas dan menjadi antioksidan. Ini maknanya, walaupun anda mempunyai kulit yang gelap, namun daripada penghasilan glutathione ini anda berupaya untuk meningkatkan pheomelanin dan membantu untuk mencerahkan kulit.

Jom Cerahkan Kulit Dan Atasi Masalah Kulit Kusam Dengan Produk Yang Berkesan, Selamat Dan Murah.

Ya. 2produk ini mampu membantu anda untuk mempunyai kulit yang cantik, bebas jerawat serta jeragat, kulit yang cerah. paling penting ianya MURAH dan SELAMAT. Hanya dengan rm3.25 sehari anda mampu mencantikkan kulit. Murah kan?

Mereka Berpuas Hati Anda Bila Lagi?

Untuk terus membeli Set yang bagus dan terbaik ini, sila klik :

Untuk sebarang pertanyaan berkaitan produk Shaklee dan peluang perniagaan yang ditawarkan oleh Shaklee, boleh terus menghubungi Cikta. Cikta merupakan Pengedar Shaklee yang sah daripada 2013 tau.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge