Tips Lindungi Kulit Dari Kesan Bahaya UV Untuk Penggemar Aktiviti Outdoor.

Sekarang ni Cikta selalu nampak status update di Media sosial mengenai aktiviti outdoor kawan-kawan seperti berenang, marathon, berjogging, hiking dan banyak lagi. Serious seronok tengok apabila ramai yang dah mula sedar selain daripada mengamalkan pemakanan yang sihat, gaya hidup juga perlu diubah kearah yang lebih sihat. Aktiviti outdoor ini sangat mencabar fizikal serta membuatkan badan sihat kerana setiap hari peluh keluar mencurah-curah.

Tapi ada sesuatu yang Cikta rasa Cikta perlu pesan kepada penggemar aktiviti outdoor dan lasak ini. Ianya tentang kesihatan kulit dan juga mengenai bahaya sinaran matahari yang mengandungi Ultra Violet (uv) sekiranya kita terlalu terdedah kepadanya.

Mari lihat video di bawah :

3 jenis sinaran ultra violet (uv) yang boleh menyebabkan kulit :

UvA (Aging) – Ianya meresap dan akan mempercepatkan proses penuaan. Anda akan kelihatan cepat tua daripada umur sebenar.

UvB (Burn) – Ianya akan membuat Anda kelihatan seperti terbakar atau sunburn.

UvC (Cancer) – Jika Anda terlalu lama terdedah dibawah teriknya sinaran matahari Anda mungkin berisiko untuk menghidapi kanser kulit akibat kerosakan kulit yang teruk.

Rangkaian Set Skincare Youth Shaklee Ada Penyelesaiannya.


Aktiviti outdoor ini juga akan menyebabkan kulit Anda nampak lebih berminyak kerana sebum akan mengeluarkan minyak secara berlebihan. Set Skincare Youth ada penyelesaiannya. Dengan rangkaian set skincare yang mudah diamalkan dan bebas daripada bahan tercemar serta bahan kimia berbahaya seperti merkuri, hydroquinone dan lain-lain. Set skincare Youth juga bebas paraben yang digunakan secara meluas sebagai pengawet kepada produk penjagaan kulit. Masalah kulit Anda akan dapat diselesaikan secara selamat dan berkesan.

AGE DEFENSE MOISTURIZER – SPF 50

Ini produk yang terbaik pernah Cikta apply di muka dan anda wajib dapatkan! Dengan Age Defense Moisturizer – SPF 50 Anda tidak perlu risau untuk meneruskan hobi atau aktiviti anda. Ianya merupakan rejimen untuk perlindungan kulit Anda, Ianya juga melindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.

Testimoni Skincare Youth

Puan Elly Matin ini bekerja dengan bidang yang membuatkan beliau perlu terdedah dengan sinaran matahari menyebabkan kulitnya menjadi sangat teruk serta bercapuk-capuk. Alhamdulillah hanya dalam tempoh 24hari sahaja menggunakan Set Skincare Youth beliau seperti diberikan harapan baru.

Untuk membeli Set Skincare Youth (Fullset) sila klik :

Untuk membeli Set Skincare Youth (Basic) sila klik:

Untuk membeli Age Defense Moisturizer – SPF 50 sila klik :

Jika Anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk kecantikan dan kesihatan Shaklee. Sila hubungi Cikta. Cikta akan membantu sebaik mungkin. In shaa Allah!

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge