Tips Membantu Memudarkan Parut Jerawat Dengan Mudah Dan Berkesan.

Masalah jerawat akibat salah guna produk memang cukup memeningkan kepala. Sudahlah itu, duduk diam-diam tangan pula tak reti diam. Mengutis jerawat-jerawat itu, sudahnya kulit muka teruk berparut. Sudahlah begitu, masalah parut jerawat tidak mahu hilang-hilang. Muka jadi seperti berkawah dan merosakkan penampilan. Nak jumpa orang pun jadi tak yakin. Stress kan?

Siapa yang tidak impikan kulit yang bersih bukan? Lagi-lagi tanpa jerawat dan parut jerawat atau scar tissue kan? Bukan wanita saja, malahan lelaki pun mahukan kulit sihat tanpa parut jerawat, betul kan? Tapi harus diingatkan janganlah kita terlalu obses hendak cepat cantik sehingga mengabaikan keselamatan kulit kita dengan menyapunya dengan skincare yang bukan-bukan seperti produk timbang kilo. Jom Cikta kongsikan produk yang menjadi amalan Cikta daripada 2013 lagi.

Parut Jerawat Kronik

Parut jerawat adalah luka pada baghagian lapisan kulit muka dan ianya menjadi parut. Parut yang berlubang ini sangat sukar untuk dihilangkan. Sebab itulah, individu yang mempunyai jerawat dilarang daripada memicit jerawat. Tindakan memicit jerawat itu akan menyebabkan lapisan kulit luka dan parut jerawat akan berlaku dalam tempoh jangka masa panjang.

Hilangkan Parut Jerawat

Percaya tak jika Cikta katakan parut jerawat anda itu boleh hilang secara total? Nak tahu apa supplement yang sangat berkesan untuk hilangkan parut jerawat? Jom teruskan pembacaan.

Sustained Release Vitamin C

Parut jerawat adalah luka yang perlu dirawat dari dalam. Untuk merawat masalah tersebut, badan kita memerlukan jumlah kolagen yang banyak bagi menampung sel-sel rosak dan lapisan kulit yang kini menjadi tidak sekata akibat terluka pada saat anda memicit jerawat anda dahulu.

Untuk mendapatkan kolagen yang cukup dalam badan, kita perlu mengamalkan pengambilan vitamin C. Ini kerana vitamin C berkesan untuk membantu dalam penghasilan kolagen semulajadi dari dalam badan. Kekurangan vitamin C ini akan mengurangan jumlah kolagen dalam badan kita seterusnya menyebabkan kulit menjadi kusam dan gelap.

Oleh itu, dengan mengamalkan vitamin C Shaklee, penghasilan kolagen dalam badan dapat ditingkatkan. Kolagen dalam badan akan membantu merawat parut jerawat pada kulit dan wajah.

Energizing Soy Protein (ESP)

Salah satu kelebihan ESP ialah mambantu memudarkan parut jerawat. Sebab itu ramai wanita yang sukakan ESP shaklee ini. Untuk pengetahuan anda, Protein sangat penting kepada mereka yang inginkan kulit yang cantik, tona warna kulit yang sekata serta untuk memudarkan parut pada kulit. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membantu membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut.

ESP adalah merupakan sumber protein terbaik. Protein yang lengkap dan baik ini akan membantu memperbaiki, membina sel-sel tubuh yang sihat dan cantik. Sel-sel yang sihat akan lebih mudah menyerap vitamin berbanding sel-sel yang kurang sihat. Disebabkan itu, pengambilan protein sangat penting untuk mereka yang ingin memudarkan parut jerawat. Dan telah ramai yang mengambil inisiatif mengamalkan ESP untuk menghilangkan parut jerawat mereka.

Bukan sahaja mambantu menghilangkan parut jerawat, set ini juga sangat sesuai untuk anda yang ingin atasi masalah kulit kusam. Artikel mengenai masalah kulit kusam boleh anda baca di SINI

Kulit Cantik, Keyakinan Meningkat.

Untuk Terus membeli Set asas kecantikan ini, sila klik :

Sekiranya Anda mempunyai sebarang pertanyaan untuk produk Shaklee, Anda bolehlah menghubungi Cikta. Cikta adalah pengedar Shaklee yang sah di Malaysia sejak tahun 2013 lagi.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge