Tips Membantu Pemulihan Bell’s Palsy Secara Nutrisi Dengan Mudah, Selamat Dan Berkesan.

Bell’s Palsy ialah merupakan sejenis penyakit yang menyebabkan sebahagian otot muka menjadi lemah dan lumpuh. Ini kerana berlaku kerosakan pada saraf yang mengawal otot sebelah muka. Ianya akan menjadikan sebahagian muka lagi menjadi berat dan nampak jatuh. Apabila dilihat daripada bahagian hadapan, wajah pesakit Bell’s Palsy kelihatan seolah-olah senget sebelah.

Penyakit ini menyerang secara tiba-tiba, dalam masa semalaman sahaja. Kebiasaannya, ianya akan pulih dengan sendiri tetapi ianya juga memakan masa agak lama untuk sembuh.


Untuk Rawatan Moden Untuk Merawat Bell’s Palsy, sila klik SINI.

Alternatif Membantu Pemulihan Bell’s Palsy Secara Nutrisi

Selain kaedah rawatan utama dan moden, Bell’s Palsy juga boleh bantu dipulihkan melalui kaedah nutrisi. Ianya tetap fokus kepada masalah berkaitan saraf pada otot muka. Untuk membantu mempercepatkan pemulihan, kaedah memperbaiki sel saraf secara dalaman dapat juga sangat berkesan, In shaa Allah.

Saraf yang telah rosak mahupun bahagian organ yang telah terjejas akibat kesan sampingan Bell’s Palsy ini sangat memerlukan sumber nutrisi yang lengkap agar ianya dapat dikembalikan kesihatan sel dan fungsinya.

Supplement Cadangan Oleh Shaklee Untuk Masalah Bell’s Palsy

Vivix merupakan supplement terbaik dari Shaklee. Supplement yang wajib diambil dan sangat disyorkan untuk pesakit Bell’s Palsy dalam berikhtiar untuk segera sembuh. Vivix adalah minuman kesihatan yang terhasil daripada buah-buahan yang kaya dengan antioksidan seperti anggur muscadine, elderberi dan purple carrot.

Anggur muscadine merupakan kandungan aktif didalam Vivix shaklee ini. Ia merupakan anggur liar yang mempunyai 20 kromosom (anggur biasa 19 kromosom). Oleh kerana pasangan tambahan kromosom ini, ianya mempunyai kelebihan dengan lebih banyak faedah kesihatan termasuk fungsi imun yang tinggi dan antioksidan terbaik. Anggur ini mempunyai saiz sebesar bola golf, dan hidup di kawasan yang ekstrem, menjadikan ianya mengandungi banyak polifenol, lebih dari 10kali resveratrol.

Kombinasi semulajadi ini menghasilkan sesuatu yang terbaik dan lengkap dalam membantu memulihara sel sehingga ke peringkat DNA yang sering terdedah kepada serangan radikal bebas. Ianya membantu dalam mempertingkat antibodi dan mempercepat proses penyembuhan Bell’s Palsy. Bukan sahaja untuk kaedah penyembuhan penyakit malah kaya dengan pelbagai khasiat lain

Ramai pengguna Vivix telah berpuas hati serta menunjukkan bukti bahawa Vivix banyak membantu dalam pemulihan pesakit bell’s palsy. Jadi tidak perlu ragu lagi dengan khasiat dan kebaikan Vivix Shaklee. Vivix Shaklee juga telah melalui ujian klinikal yang ketat oleh pakar dan saintis Shaklee. Dan lagi best Vivix hanya EKSKLUSIF dipatternkan dibawah Shaklee. Jom berikhtiar dengan Vivix dan sihat semula asbab Vivix Shaklee. In shaa Allah!

Testimoni Vivix Dan Bell’s Palsy

Untuk terus membeli Vivix Shaklee bagi berikhtiar membantu memulihkan Bell’s Palsy ini, sila klik :

Untuk sebarang pertanyaan mengenai masalah kesihatan, penyusuan, kehamilan dan lain-lain bolehlah terus berhubung dengan Cikta. In shaa Allah Cikta akan memberikan jalan penyelesaian secara percuma. Cikta merupakan pengedar Shaklee yang sah.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge