Tips Mengatasi Masalah Muka Berkedut Kaum Lelaki Dengan Mudah Dan Berkesan.

Ramai kaun lelaki yang masih tercari-cari cara untuk menghilangkan kedutan di muka terutamanya dibahagian dahi. Kedutan di wajah merupakan gejala penuaan yang kelihatan sangat membimbangkan semua orang termasuklah kaum lelaki.

Sebenarnya banyak cara boleh anda lakukan untuk mendapatkan kulit yang bersih, bebas daripada kedutan dan cela. Walaubagaimanapun harus diingati,  anda  perlu berhati-hati untuk memilih cara untuk mengurangkan kedutan di wajah. Ini kerana jika anda salah memilih produk penjagaan kulit dan yang mungkin mengandungi produk terlarang seperti merkuri, hydroquinone dan lain-lain, kulit muka anda akan menjadi rosak teruk. Lebih baik jika kita memilih rawatan atau mengamalkan petua dan makanan tambahan semulajadi yang selamat dan berkesan.

Sebelum kita terus mencari cara merawat kedutan di wajah, jom kita kenalpasti terlebih dahulu punca kedutan.

Dibawah ini adalah punca yang menyebabkan kedutan di wajah sebelum usia.

Punca Kedutan di Wajah 

Sebahagian besar daripada kita mendapati bahawa punca kedutan adalah disebabkan oleh penuaan. Walaubagaimanapun, penuaan bukanlah satu-satunya faktor utama yang menjadikan kulit kita menjadi berkedut. Sebenarnya, banyak faktor-faktor lain boleh menyumbang kepada kedutan. Seperti :

1. Merokok

Kerana Nikotin yang disedut membuatkan aliran darah kekulit berkurangan. Apabila aliran darah semakin berkurangan, kulit akan kurang mendapat makanan. Ini menyebabkan penjanaan semula sel-sel kulit tidak dapat berjalan dengan sempurna, diikuti dengan kemunculan kedut di kulit kita.

Pakar-pakar juga telah bersetuju, terdapat hubungan antara rokok dengan proses penuaan kulit menjadi cepat.

2. Genetik

Berlainan untuk setiap individu, kemunculan kedutan yang lebih cepat adalah disebabkan fakor keturunan. Untuk kes ini, ianya sukar untuk dielakkan, tetapi kita tetap boleh menjaga kulit daripada terlalu kering dengan sentiasa menggunakan pelembap.

3. Radikal bebas

Radikal bebas memang ada disekeliling kita. Radikal Bebas yang datang dari pencemaran boleh merosakkan kolagen kulit dan menyebabkan kulit cepat berkedut.

4. Penurunan berat badan secara drastik

Berat badan turun secara drastik dan tiba-tiba juga boleh menjadi penyebab kulit berkedut akibat kandungan lemak badan yang hilang secara drastik itu. Keadaan ini juga menyebabkan kulit kendur dan membosankan.

5. Kekurangan nutrisi

Kurang mengambil vitamin E dan zat besi boleh menyebabkan kulit mengalami kekurangan keanjalan dan kelembutan kulit berkurangan. Ini juga menjadi penyebab kedutan.

6. Pendedahan kepada cahaya matahari

Sinar Ultraviolet (UV ray), terutamanya UvA bebas boleh menembusi kulit untuk merosakkan kolagen. Apabila kolagen rosak, maka kulit kita kehilangan penaungnya. Oleh itu, jangan lupa untuk menggunakan krim pelindung matahari setiap kali keluar dari rumah.

Tips Untuk Menghilangkan Kedut di Wajah 

Penggunaan krim pelindung matahari yang mempunyai SPF dapat mengelakkan dan mengurangkan kedutan namun dengan lapisan serum antioksida dan vit C ianya dapat memberi perlindungan extra kepada kulit serta merawat kedutan.
pengambilan secara konsisten Vit C 500mg, Vit E dan Protein setiap hari, dapat menggalakkan penghasilan kolagen dari dalam. Anda juga boleh mendapatkan Vit C dan Vit E secara sapuan terus kepada kulit.

Set Cadangan Kesihatan Kulit Lelaki Daripada Shaklee.

Testimoni Set Kulit Lelaki

Untuk membeli terus 2Produk yang best ini, boleh terus klik :

Untuk sebarang soalan tentang produk Shaklee luaran dan dalaman atau peluang untuk mendapatkan produk Shaklee dengan harga yang murah serta peluang perniagaan boleh terus menghubungi Cikta.

Puan Masita Hassan.

Call / sms / WhatsApp :  +6011-28640846

Email : masitahassan86@gmail.com

Fanpage : Vitamin Keluarga Anda Johor Bahru

Facebook : Masita Hassan

Youtube Channel : Masita Hassan ibuohsemdotcom

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge